+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. október 17. szombat, 09:51
Egyre jobban beindul a járvány: a héten minden nap negatív csúcsokat döntött a járvány. Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Az elmúlt 24 órában újabb 1 791 főnél mutatták ki a koronavírust, így összesen már 44 816-an fertőződtek meg a járvány márciusi kitörése óta. Közülük 30 127 fő jelenleg is aktív fertőzött. Az elmúlt 24 órában minden megyéből jelentettek új megbetegedést. 

 

Az elmúlt 24 órában 12 971 tesztet végeztek el, de

 

hiába a több teszt az elmúlt napokhoz képest, a teszt pozitivitási rátája szinte változatlan: az elvégzett tesztek 13,81 így is pozitív.

 

Így már szeptember eleje óta nem tudjuk teljesíteni a WHO által javasolt tesztmennyiséget. A WHO szerint ugyanis egy országban akkor tesztelnek eleget, és akkor követhető nyomon a járvány, ha a tesztek pozitivitási rátája 3 és 13 százalék között van, de az elvégzett tesztek pozitivitási rátájának hétnapos átlaga nem lépi át az öt százalékot. Legutoljára szeptember 3-án teljesültek ezek a kritériumok együtt, azaz 44 napja.

 

Az elmúlt 24 órában 24 fő vesztette életét, így a járvány kitörése óta már 1 109 ember hunyt el a koronavírusban. A héten eddig 155-en haltak meg a kínai koronavírusban, ami már így is 23 fővel több, mint az előtte lévő héten. A legfiatalabb elhunyt egy 60 éves férfi, akinek alapbetegségként a magas vérnyomás mellett az iszkémiás szívbetegséget és a pikkelysömört jelölték meg. A legidősebb elhunyt pedig egy 92 éves férfi, akinek a csípőtörés mellett a demencia és a skizofrénia került fel a kórlapjára alapbetegségként.

 

A héten átlagosan 25,83 fő veszítette életét egy nap, míg az azt megelőző két hétben naponta átlagosan 18,42 fő halt meg, szeptemberben pedig naponta csak 5 fő.

 

Az operatív törzs honlapján egy 67 éves elhunyt nőnél a közúti balesetet követő mozgáskorlátozottságot jelölték meg alapbetegségnek.

 

Sajnos nő a kórházban ápoltak száma is: a hét elejéhez képest 19 százalékkal nőtt a számuk, így jelenleg 1 693 fő szorul kórházi ellátásra.

 

Sajnos hasonló mértékben nő a lélegeztetőgépre szorulók száma is: hétfőhöz képest 20 százalékkal nőtt meg a számuk, jelenleg 185 főt kell mesterségesen lélegeztetni.

 

Jó hír viszont, hogy nőtt a gyógyultak száma is, bár az elmúlt napokhoz képest kisebb mértékben: az elmúlt 24 órában 446 főt nyilvánítottak újra egészségesnek, így a járvány óta összesen már 13 580-an gyógyultak fel a koronavírusból.

 

NYITÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás