Egyelőre mégsem lesz ellenzéki operatív törzs

Szerző: Varsányi Bence
2020.10.14. 14:27

Közös ellenzéki program lesz, így most nem ez a prioritás.

Egyelőre mégsem lesz ellenzéki operatív törzs

Mint arról az Azonnalinál írtunk, több, mint egy hónapja, szeptember 10-én bejelentette a Momentum, hogy az ellenzéki pártokkal karöltve létrehozna egy „ellenzéki operatív törzset”, hogy a lassú állami intézkedéseket kritikával illethessék, és megfogalmazhassák saját javaslataikat.

A bejelentéskor Fekete-Győr András pártelnök elmondta, hogy

a saját operatív törzs létrehozásával „az ellenzék kormányzóképességét és egységét demonstrálnák” a résztvevő pártok.

A törzs ezen kívül tényfeltáró munkát is végzett volna, és kétnaponta tartottak volna sajtótájékoztatókat egy ellenzéki politikus, egy egészségügyi, és egy gazdasági szakember részvételével.

A bejelentés időpontjáig Karácsony Gergely és Jakab Péter is jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést,

a tervek szerint pedig szeptember 20. környékén állt volna fel az ellenzéki operatív törzs.

Mivel ez nem történt meg, és már október közepe van, az Azonnali körbekérdezett az ellenzéki pártoknál, hogy mi a helyzet az operatív törzsükkel.

Választ egyedül a Momentum sajtóosztályától kaptunk, ahonnan megtudtuk, hogy az ellenzéki operatív törzs bejelentése óta megszületett az a megállapodás, aminek értelmében nemcsak ezen a projekten fognak együtt dolgozni az ellenzéki pártok, hanem elköteleződtek a közös ellenzéki program megírása mellett is,

aminek része az egészségügy fejlesztése, és a Covid által kiváltott hatások is, így egyelőre mégsem áll fel az ellenzéki operatív törzs.

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek