Milyen mesét pusztít el legközelebb Dúró Dóra?

2020.10.12. 14:25

Sok olyan mese létezik, amely megbotránkoztathatja Dúró Dórát, mert nem a keresztény értékeket és a klasszikus családmodellt hirdetik.

Milyen mesét pusztít el legközelebb Dúró Dóra?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Még szeptember végén került be a hírekbe Dúró Dóra, miután a Mi Hazánk országgyűlési képviselője egy elsőre ártatlannak tűnő mesekönyvet pusztított el. Dúró szerint a Meseország mindenkié című mesekönyv a „homoszexualitást propagálja”, és a könyv története „támadás a magyar kultúra ellen”.

Az iratmegsemmisítőbe helyezett példány után a közvélemény egy része nem nézte jó szemmel, hogy egy könyv ellen ilyen módon lépett fel a Mi Hazánk elnökhelyettese, sokan a náci és a kommunista könyvpusztításokkal állították párhuzamba a politikus tettét. 

A könyvdaráló Dúró az Indexnek úgy kommentálta a vádakat, hogy ezek a személye ellen irányuló politikai támadások.

Azonban Dúró szerint ezzel a probléma nem oldódott meg: még tüntetést is szervezett a „melegpropaganda” ellen, ahol elmondta: nagyon sok bíztató üzenetet kapott, és nagyon sokan új könyvet is ajánlottak neki.

Nem is váratott magára sokáig az új performansz: október 9-én újabb könyv esett áldozatul – ennek az a bűne, hogy a történet egy olyan gyerekről szól, akinek két anyja van, ezért a képviselő egy sajtótájékoztató alkalmával ezt a könyvet széttépte.

Dúró a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy törvényjavaslatot fog benyújtani, hogy az „ilyen könyvek” eltűnjenek a boltok polcairól,

és Kásler Miklós minisztert is kérdőre fogja vonni, hiszen a széttépett (tehát nem a ledarált) könyvet a Kásler által vezetett minisztérium alá tartozó Nemzeti Kulturális Alap is támogatta – bár Dúró dolgát nehezítheti, hogy a független országgyűlési képviselőknek pont a napokban vált nehezebbé a törvényjavaslatok benyújtása.

Azt nem tudni, hogy Dúró Dóra ezzel felhagyott-e a könyvek elpusztításával, és azt sem, hogy esetleg a mesekönyvek után olyan rajzfilmek és mesefilmeket ellen is fellépne-e vajon, amelyek szintén befolyásolhatják a gyerekeket.

Vajon legközelebb melyik mesét fogja elpusztítani Dúró Dóra?

Ez a hét kérdése az Azonnalin, dönts te!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek