+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. október 12. hétfő, 14:25
Sok olyan mese létezik, amely megbotránkoztathatja Dúró Dórát, mert nem a keresztény értékeket és a klasszikus családmodellt hirdetik.

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Még szeptember végén került be a hírekbe Dúró Dóra, miután a Mi Hazánk országgyűlési képviselője egy elsőre ártatlannak tűnő mesekönyvet pusztított el. Dúró szerint a Meseország mindenkié című mesekönyv a „homoszexualitást propagálja”, és a könyv története „támadás a magyar kultúra ellen”.

 

Az iratmegsemmisítőbe helyezett példány után a közvélemény egy része nem nézte jó szemmel, hogy egy könyv ellen ilyen módon lépett fel a Mi Hazánk elnökhelyettese, sokan a náci és a kommunista könyvpusztításokkal állították párhuzamba a politikus tettét. 

 

A könyvdaráló Dúró az Indexnek úgy kommentálta a vádakat, hogy ezek a személye ellen irányuló politikai támadások.

 

Azonban Dúró szerint ezzel a probléma nem oldódott meg: még tüntetést is szervezett a „melegpropaganda” ellen, ahol elmondta: nagyon sok bíztató üzenetet kapott, és nagyon sokan új könyvet is ajánlottak neki.

 

Nem is váratott magára sokáig az új performansz: október 9-én újabb könyv esett áldozatul – ennek az a bűne, hogy a történet egy olyan gyerekről szól, akinek két anyja van, ezért a képviselő egy sajtótájékoztató alkalmával ezt a könyvet széttépte.

 

Dúró a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy törvényjavaslatot fog benyújtani, hogy az „ilyen könyvek” eltűnjenek a boltok polcairól,

 

és Kásler Miklós minisztert is kérdőre fogja vonni, hiszen a széttépett (tehát nem a ledarált) könyvet a Kásler által vezetett minisztérium alá tartozó Nemzeti Kulturális Alap is támogatta – bár Dúró dolgát nehezítheti, hogy a független országgyűlési képviselőknek pont a napokban vált nehezebbé a törvényjavaslatok benyújtása.

 

Azt nem tudni, hogy Dúró Dóra ezzel felhagyott-e a könyvek elpusztításával, és azt sem, hogy esetleg a mesekönyvek után olyan rajzfilmek és mesefilmeket ellen is fellépne-e vajon, amelyek szintén befolyásolhatják a gyerekeket.

 

Vajon legközelebb melyik mesét fogja elpusztítani Dúró Dóra?

 

Ez a hét kérdése az Azonnalin, dönts te!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szerdán tárgyalnak a tartományi miniszterelnökök Angela Merkellel további szigorításokról. Markus Söder bajor kormányfő a tavaszihoz hasonló teljes leállást szeretne legalább novemberben.

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás