Technikai egyeztetés miatt került le a Libri és a Bookline kínálatából a Dúró Dóra által ledarált mesekönyv

2020.10.09. 16:15

A Libri-Bookline és a Labrisz technikai részletekről tárgyaltak, ezért nem rendelhető jelenleg a kiadvány.

Technikai egyeztetés miatt került le a Libri és a Bookline kínálatából a Dúró Dóra által ledarált mesekönyv

Péntek délutánra lekerült a Libri és a Bookline kínálatából a Meseország mindenkié című mesekönyv. A kiadvány azután vált híressé, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón ledarált belőle egy példányt.

Mivel szeptember vége óta az egész ország erről beszél – még Fluor is nyilatkozott az ügyben –, a könyvet nem meglepő módon mindenhonnan elkapkodták. A szivárványcsaládokat, kerekesszékeseket és egyéb, nem szokványos családban élő szereplőket is felvonultató mesekönyv a sikerlisták élére repült: volt olyan könyváruház, ahol már október 2-án bejelentették, hogy hamarosan érkezik az utánnyomás.

Bár Dúró Dóra azóta újabb mesekönyvet végzett ki sajtótájékoztató keretében (most az irodai őrjöngést idéző darálás helyett a sokkal ütősebb széttépést választotta a megsemmisítés módjának – égetni még nem égetnek), az Azonnali figyelmét ezzel nem sikerült elvonnia a korábban ledarált könyvről: pénteken szúrtuk ki, hogy

a Libri és a Bookline webáruházaiból eltűnt az inkriminált mesekönyv.

A könyv eltűnésével kapcsolatban megkeresestük a Libri-Bookline csoportot. Jávor Zsófia, a cégcsoport PR-menedzsere az Azonnali megkeresésére elmondta, hogy 

jelenleg is tárgyalásban vannak a kiadóval a terjesztésről,

de jelen pillanatban ennél részletesebb választ nem tudnak adni. A könyvterjesztő cég számára azért lehet most kényes ez a téma, mert október elsején derült ki az is, hogy a Libri-Bookline csoportban kisebbségi tulajdonrészt szerezne a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesületet is. Az Azonnali kérdésére elmondták:

a Libri és a Bookline webáruházába néhány napon belül visszakerül a könyv,

és csak technikai egyeztetések miatt tűnt el onnan ideiglenesen. A Labrisz szerint jövő hét csütörtök-péntektől már a Libri üzletekben is kapható lesz a könyv, ehhez pedig a Libri-Booklinetól a fülszövegnél pontosabb ismertetőt kértek tőlük.

NYITÓKÉP: Screenshot a Libri oldaláról

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek