Koronavírusos Sebastian Kurz munkatársa, az osztrák kancellár minden programját lemondja

Szerző: Galavits Patrik
2020.10.05. 16:54

A karantént azonban egyelőre nem érzi indokoltnak.

Koronavírusos Sebastian Kurz munkatársa, az osztrák kancellár minden programját lemondja

Pozitív lett Sebastian Kurz osztrák kancellár egyik közeli munkatársának a koronavírus-tesztje, akivel a kancellár legutóbb szerdán találkozott – írja a Krone.at. A hír hallatán Kurz minden programját lemondta, a fertőzött személy környezetében dolgozókat, és a lehetséges kontaktszemélyeket pedig mind tesztelik. A szűrésen átesik majd a zöld alkancellár, Werner Kogler is, aki szintén szerdán találkozott utoljára Kurz koronavírusos munkatársával.

Az érintett személy kilétét nem hozták nyilvánosságra, azt azonban tudni lehet róla, hogy kedden este még negatív volt a tesztje. Bár közeli munkatársáról van szó,

Kurz egyelőre nem megy karanténba.

A politikai elitet sem kerüli el a járvány

Augusztusban számoltunk be róla, hogy a magyar kormány környékén is megjelent a koronavírus: akkor Hollik István kapta el, és mivel több más fideszes poltikussal ugyanazon a magánrendezvényen vett részt, sorra vállaltak önkéntes karantént a vele érintkezők – így tett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Orbán Balázs miniszterhelyettes és Varga Judit igazságügyi miniszter is.

Tavasszal Boris Johnson brit miniszterelnök is megfertőződött, őt intenzív osztályon kellett kezelni. Szintén tavasszal kapta el a koronavírust Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök. Júliusban a járvány elleni védekezést szándékosan minimálisra visszafogó brazil elnök, Jair Bolsonaro fertőződött meg, szeptember elején pedig az egykori olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi kezdett élet-halál harcba a kórral.

Pénteken arról érkezett hír, hogy Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania is koronavírusos. Trumpot szintén kórházban kezelik, és ellentmondásos hírek érkeznek a hogyléte felől, de úgy tűnik, nincs jól. Hétfőn pedig a fél román kormány – köztük Ludovic Orban miniszterelnök – vonult karanténba, miután nemrégiben olyan televíziós műsor felvételén vett részt, amelynek műsorvezetőjéről azóta kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Jóval lazábban fogta fel a járványhelyzetet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök: ő az emberek megnyugtatása érdekében el akarta kapni a koronavírust, hogy megmutassa, „ez azért mégsem pestis”, de végül elállt az ötlettől, mert szerinte a családja nem bocsátotta volna meg őrültségét.

NYITÓKÉP: Sebastian Kurz / Facebook

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek