+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Pozitív lett Sebastian Kurz osztrák kancellár egyik közeli munkatársának a koronavírus-tesztje, akivel a kancellár legutóbb szerdán találkozott – írja a Krone.at. A hír hallatán Kurz minden programját lemondta, a fertőzött személy környezetében dolgozókat, és a lehetséges kontaktszemélyeket pedig mind tesztelik. A szűrésen átesik majd a zöld alkancellár, Werner Kogler is, aki szintén szerdán találkozott utoljára Kurz koronavírusos munkatársával.

 

Az érintett személy kilétét nem hozták nyilvánosságra, azt azonban tudni lehet róla, hogy kedden este még negatív volt a tesztje. Bár közeli munkatársáról van szó,

 

Kurz egyelőre nem megy karanténba.

 

A politikai elitet sem kerüli el a járvány

 

Augusztusban számoltunk be róla, hogy a magyar kormány környékén is megjelent a koronavírus: akkor Hollik István kapta el, és mivel több más fideszes poltikussal ugyanazon a magánrendezvényen vett részt, sorra vállaltak önkéntes karantént a vele érintkezők – így tett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Orbán Balázs miniszterhelyettes és Varga Judit igazságügyi miniszter is.

 

Tavasszal Boris Johnson brit miniszterelnök is megfertőződött, őt intenzív osztályon kellett kezelni. Szintén tavasszal kapta el a koronavírust Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök. Júliusban a járvány elleni védekezést szándékosan minimálisra visszafogó brazil elnök, Jair Bolsonaro fertőződött meg, szeptember elején pedig az egykori olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi kezdett élet-halál harcba a kórral.

 

Pénteken arról érkezett hír, hogy Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania is koronavírusos. Trumpot szintén kórházban kezelik, és ellentmondásos hírek érkeznek a hogyléte felől, de úgy tűnik, nincs jól. Hétfőn pedig a fél román kormány – köztük Ludovic Orban miniszterelnök – vonult karanténba, miután nemrégiben olyan televíziós műsor felvételén vett részt, amelynek műsorvezetőjéről azóta kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal.

 

Jóval lazábban fogta fel a járványhelyzetet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök: ő az emberek megnyugtatása érdekében el akarta kapni a koronavírust, hogy megmutassa, „ez azért mégsem pestis”, de végül elállt az ötlettől, mert szerinte a családja nem bocsátotta volna meg őrültségét.

 

NYITÓKÉP: Sebastian Kurz / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás