Trump pozitív koronavírustesztje miatt annyira bizonytalan lett az amerikai választás, hogy már fogadni se lehet rá

Szerző: Varsányi Bence
2020.10.02. 12:05

Pedig most alacsonyabb kockázattal lehetett volna fogadni az amerikai elnökre.

Trump pozitív koronavírustesztje miatt annyira bizonytalan lett az amerikai választás, hogy már fogadni se lehet rá

Miután péntek délelőtt kiderült, hogy Donald Trump amerikai elnök koronavírustesztje pozitív lett,

a fogadóirodák világszerte felfüggesztették a novemberi elnökválasztás fogadási tételeit.

A fogadóirodák elsősorban azért szüneteltetik most a fogadást, mert így már annyi változó került a képletbe, olyan sok a bizonytalanság, hogy nem tudnák pontosan meghatározni a kínált fogadási esélyeket. Másrészt, ha egy jelölt visszalép, akkor akik rá fogadtak, visszakapják a pénzüket az irodától, ez pedig azt jelenti, hogyha

továbbra is élne a fogadás, most sokkal alacsonyabb kockázattal lehetne fogadni Trumpra.

Tanulságos megnézni azt is, hogyan alakultak az esélyek az elmúlt hetekben: a fogadóirodák Joe Bident tartották az esélyesebbnek, majd szeptember elején már fej-fej mellett álltak Trumppal, de

a keddi választási vita után Biden már sokkal esélyesebb volt.

Bidenre szinte mindenhol 1,6-os szorzót kínáltak az irodák, ami azt jelenti, hogy a feltett tét 1,6-szorosát nyert volna az, akinek bejön a tippje, hogy a demokrata elnökjelölt nyer. Trump győzelméért ezzel szemben már 2,5-szörös szorzót kínáltak a fogadóirodák.

A szorzók számításakor figyelembe veszik azt is, hogy hányan fogadnak az adott jelöltre, Biden azért válhatott ennyire esélyessé az irodáknál, mert a vita után sokan elkezdtek rá fogadni, ami levitte a szorzóját.

Az amerikai elnök pozitív koronavírustesztje után, de még a fogadás felfüggesztése előtt egyébként Trump alelnökének, Mike Pencenek a választási esélyei ugrottak meg leginkább, a korábbi 300-szoros szorzó helyett már csak 27-szerest kínáltak győzelmére a fogadóirodák.

NYITÓKÉP: Donald J. Trump / Facebook

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek