+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Miután péntek délelőtt kiderült, hogy Donald Trump amerikai elnök koronavírustesztje pozitív lett,

 

a fogadóirodák világszerte felfüggesztették a novemberi elnökválasztás fogadási tételeit.

 

A fogadóirodák elsősorban azért szüneteltetik most a fogadást, mert így már annyi változó került a képletbe, olyan sok a bizonytalanság, hogy nem tudnák pontosan meghatározni a kínált fogadási esélyeket. Másrészt, ha egy jelölt visszalép, akkor akik rá fogadtak, visszakapják a pénzüket az irodától, ez pedig azt jelenti, hogyha

 

továbbra is élne a fogadás, most sokkal alacsonyabb kockázattal lehetne fogadni Trumpra.

 

Tanulságos megnézni azt is, hogyan alakultak az esélyek az elmúlt hetekben: a fogadóirodák Joe Bident tartották az esélyesebbnek, majd szeptember elején már fej-fej mellett álltak Trumppal, de

 

a keddi választási vita után Biden már sokkal esélyesebb volt.

 

Bidenre szinte mindenhol 1,6-os szorzót kínáltak az irodák, ami azt jelenti, hogy a feltett tét 1,6-szorosát nyert volna az, akinek bejön a tippje, hogy a demokrata elnökjelölt nyer. Trump győzelméért ezzel szemben már 2,5-szörös szorzót kínáltak a fogadóirodák.

 

A szorzók számításakor figyelembe veszik azt is, hogy hányan fogadnak az adott jelöltre, Biden azért válhatott ennyire esélyessé az irodáknál, mert a vita után sokan elkezdtek rá fogadni, ami levitte a szorzóját.

 

Az amerikai elnök pozitív koronavírustesztje után, de még a fogadás felfüggesztése előtt egyébként Trump alelnökének, Mike Pencenek a választási esélyei ugrottak meg leginkább, a korábbi 300-szoros szorzó helyett már csak 27-szerest kínáltak győzelmére a fogadóirodák.

 

NYITÓKÉP: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás