Egymás szekusozása, veréssel fenyegetés, durva hangfelvételek: ilyen a székely vadnyugat

Szerző: Vass Csaba
2020.10.02. 08:00

Texas Boby, a nagybaconi polgármester fia, aki apja ellenjelöltjét a kampányban veréssel fenyegette, nyilatkozni sem akart az erdélyi Transindexnek, mondván az Indexnek Bajnai Gordon a vezérigazgatója, aki szerinte Gyurcsány embere.

Ahogy az Azonnali felhívta az olvasók figyelmét: aki a magyarországi politika minősége miatt aggódott, annak eddig is érdemes volt követni a székelyföldi Nagybaconban a román önkormányzati választások körül zajló eseményeket.

A történetet felelevenítve: Veres Zsolt független jelölt, aki Simon András RMDSZ-es polgármestert szerette volna leváltani, a közösségi médiában számolt be arról, hogy a település polgármestere veréssel fenyegette meg. A polgármester fia, a Texas Bobyként is ismert Botond pedig többször is felhívta telefonon a polgármester-aspiránst, és válogatott obszcén szavakkal szólította fel a jelöltet, hogy lépjen vissza a jelöltségtől.

A választási kampány ideje alatt tovább folytatódott harc a két jelölt között, míg szeptember 27-én a nagybaconi polgárok végül Simon István RMDSZ-es polgármestert 74,72 százalékkal választották újra a település élére.

A Transindex a választások után kiszállt a helyszínre, hogy megtudja, mi is történt valójában, és lehetőséget adjon az érintett feleknek, hogy részletesen beszámoljanak az eddig történtekről. A videóban megszólal Simon András újrázó polgármester, Veres Zsolt egykori ellenjelölt, és néhány nagybaconi polgár is.

A választást megelőző kampányban szárnyra keltek olyan rémhírek a községben miszerint Veres a megválasztása esetén elvenné a szciális segélyt azoktól, akiknek az jár a faluban, továbbá ledózeroltatná az engedély nélkül felépített házakat is. Ezekről a rémhírekről a videóban megszólalók egy része állítása szerint hallott, míg mások cáfolták, hogy terjedtek volna ilyen pletykák a településen.

A Transindex egyébként szerette volna megszólítani Texas Bobyt is, hogy fejtse ki az álláspontját, de ő nem volt hajlandó kamera elé állni. Pontosan nem tudni, miért, de a Transindex megkeresésére telefonon fontosnak tartotta elmondani, hogy

„… indexesek vagytok, az indexesek mocskos kommunisták (…), úgyhogy nem kell nekem mondani, aki kicsi tévét néz, az lássa, hogy ki az a Sipos Zoltán. Az Indexnek a vezérigazgatója pedig Bajnai Gordon, Bajnai Gordon a Gyurcsány embere, s úgy tovább” – vezette le támadhatatlan következtetéseit Texas Boby.

A portál riportere bár próbálta ecsetelni, hogy ő nem az Indextől van, és a Transindex eleve egy teljesen külön lap és szervezet, de nem sikerült meggyőznie a hívott felet. Nem mindennapi felvételek a Székely Vadnyugatról, fent, a cím fölött!

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek