+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. október 1. csütörtök, 19:45
Sőt, április óta nem közlekedő hajójáratokra is lehet jegyet venni, miközben a BKK arról még mindig nem adott tájékoztatást, hogy a hozzájuk potyára befolyt milliókkal mihez kezd.

Több, mint egy hete, szeptember 23-án hívta fel rá a Közlekedő Tömeg Egyesület a figyelmet, hogy a BKK megrövidíti az embereket azzal, hogy a reptérre közlekedő és a vonaljegyektől eltérő díjszabású, bérlettel igénybe eleve nem is vehető 100E buszra is ad el jegyeket, noha az a járat – a koronavírus-járvány miatt – április óta nem közlekedik.

 

Mint arról az Azonnali is beszámolt, a BKK-hoz – az egyesület közérdekű adatigénylése alapján – 14 millió forint folyt be a 900 forintos reptéri jegyekből a 100E leállítása óta, és a 15 ezer jegyvásárlóknak csak kis töredéke váltotta vissza a jegyét. A BKK arra hivatkozik, hogy a repülőtéri vonaljegyek árusítását egy elhúzódó „technikai hiba” miatt nem sikerült leállítani, valamint hogy a 100E-re váltott jegyeket a repülőtérre közlekedő más járatokon is elfogadják, noha erről nem adtak előzetesen tájékoztatást, és a cég honlapján található információk sem támasztják ezt alá: eszerint a 100E-re váltott jegyek csak a 100E-n való utazásra használhatóak fel.

 

 

Mindez több, mint egy hete volt, ám

 

változás azóta sem történt a Közlekedő Tömeg csütörtöki posztja szerint.

 

Mint írják, hiába jelezte a BKK még múlt hét szombaton, hogy „azonnali intézkedéseket tettek” a felesleges jegyvásárlások megelőzése érdekében (hacsak azt nem tekintjük azonnali intézkedésnek, hogy a jegyautomaták védőképernyőjén megjelenik erről egy tájékoztató szöveg), és hogy a fejleményekről „hamarosan sajtóközleményben is beszámolnak”, mindez azóta is várat magára.

 

 

Sőt, mint arra az egyesület Facebook-oldalának olvasói felhívták a figyelmet,

 

nemcsak a 100E buszra lehet venni jegyet a mai napig, hanem az úgyszint a koronavírus-járvány miatt április óta nem közlekedő hajókra is. Ez utóbbiakat 750 forintért árulja jelenleg is a BKK.

 

A Közlekedő Tömeg a repülőtéri buszjeggyel való visszaélés miatt múlt hét szombaton feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen üzletszerűen, jelentős értékben elkövetett csalás bűntette miatt. A BKK a történtekkel kapcsolatban egyelőre arról sem adott tájékoztatást az egyesületnek, hogy mihez kezd a potyára befolyt 14 millióval, ahogy arról sem, hogy mikor értesültek a jegyértékesítést állításuk szerint megakadályozó technikai hibáról, valamint hogy tulajdonképpen mikor is fogják leállítani a jegyvásárlást.

 

Az üggyel kapcsolatban az Azonnali is megkereste a BKK-t: arra vagyunk kíváncsiak, hogy:

 

+ Van-e/lesz-e az ügynek személyi konzekvenciája a BKK vezetésében?

 

+ Van-e/lesz-e a BKK technikai személyzetében személyi konzekvencia amiatt, hogy a nem közlekedő járatokra történő jegyvásárlást megakadályozó technikai hibát fél év alatt sem tudják kijavítani?

 

+ Bocsánatot fognak-e kérni az utasoktól azok megkárosítása miatt? Ha nem, miért nem?

 

+ Mekkora összeg folyt be eddig a BKK-hoz a nem közlekedő hajóutakra kifizetett jegyekből?

 

+ Leállítják-e a hajókra történő jegyvásárlást? Ha igen, mikor, és addig milyen tájékoztatást fognak adni erről az utasoknak?

 

+ Mi indokolja a közvélemény hivatalos tájékoztatásának elmaradását/késését a cég részéről? Mikor fognak az ügyről hivatalos sajtóközleményt kiadni?

 

+ Elegendőnek ítélik a 100E járat közlekedésének szüneteltetéséről az automaták képernyőjén tájékoztatni az embereket? Ha nem, miért nem tettek ennél többet eddig?

 

+ Miért állították a Közlekedő Tömeg Egyesületnek írt levelükben, hogy a reptéri vonaljegy minden reptér és Budapest belvárosa között közlekedő járaton érvényes, ha a BKK honlapján található információk szerint a 100E buszjáratra megváltott jegyek kizárólag a 100E buszjáraton használhatóak? Ki nem mond igazat?

 

+ A nem közlekedő 100E reptéri vonaljegy mintájára terveznek-e bevezetni további jegytípusokat amolyan támogatói jegyekként, amelyek egy vonaljegy funkcióját látják el, csak éppen akár többezer forintért lehetne megvásárolni őket?

 

Amint választ kapunk, természetesen külön cikkben visszatérünk a témára!

 

NYITÓKÉP: A 100E repülőtéri busz. BKK / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás