Egyre többen gyógyulnak fel a koronavírusból, de még mindig sok új esetet regisztrálnak

2020.09.30. 12:38

Szerdán 717 embert nyilvánítottak gyógyultnak a hatóságok, ez az eddigi legmagasabb szám, a járvány azonban még mindig elég gyorsan terjed. Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Egyre többen gyógyulnak fel a koronavírusból, de még mindig sok új esetet regisztrálnak

Keddről szerdára újabb 894 főnél mutatták ki az új típusú koronavírust. A járvány márciusi megjelenése óta már 26 461 fő kapta el a vírust, amiből jelenleg 19 806 az aktív eset.

Az elmúlt két naphoz képest jóval többet teszteltünk: a tegnapi 7037-hez képest négyezerrel több teszt készült, azonban a tesztek pozitivitási rátája továbbra is magas.

A tegnap elvégzett tesztek 8,01 százaléka lett pozitív, és hasonlóan az elmúlt napokhoz, Magyarország összes megyéjében nőtt a fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában elhunyt újabb 8 beteg, így március óta már 765 fő vesztette életét a koronavírusban. A legfiatabb halott egy 54 éves férfi, a legidősebb egy 78 éves nő volt.

Jó hír, hogy 717 embert gyógyultnak nyilvánítottak, így a betegségből kilábaltak száma 5 890 főre nőtt. A járvány alatt még egy olyan nap sem volt, amikor ennyien gyógyultak volna fel koronavírusból. Ezelőtt május 14-én jelentették a legtöbb gyógyultat, 140 főt.

A kórházban kezeltek számán ez sajnos nem javított: a keddi adatokhoz képest újabb 18 fő került kórházba, így jelenleg 773 koronavírusos beteg szorul kórházi kezelésre, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

NYITÓKÉP, GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek