+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. szeptember 30. szerda, 12:38
Szerdán 717 embert nyilvánítottak gyógyultnak a hatóságok, ez az eddigi legmagasabb szám, a járvány azonban még mindig elég gyorsan terjed. Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Keddről szerdára újabb 894 főnél mutatták ki az új típusú koronavírust. A járvány márciusi megjelenése óta már 26 461 fő kapta el a vírust, amiből jelenleg 19 806 az aktív eset.

 

Az elmúlt két naphoz képest jóval többet teszteltünk: a tegnapi 7037-hez képest négyezerrel több teszt készült, azonban a tesztek pozitivitási rátája továbbra is magas.

 

A tegnap elvégzett tesztek 8,01 százaléka lett pozitív, és hasonlóan az elmúlt napokhoz, Magyarország összes megyéjében nőtt a fertőzöttek száma.

 

Az elmúlt 24 órában elhunyt újabb 8 beteg, így március óta már 765 fő vesztette életét a koronavírusban. A legfiatabb halott egy 54 éves férfi, a legidősebb egy 78 éves nő volt.

 

Jó hír, hogy 717 embert gyógyultnak nyilvánítottak, így a betegségből kilábaltak száma 5 890 főre nőtt. A járvány alatt még egy olyan nap sem volt, amikor ennyien gyógyultak volna fel koronavírusból. Ezelőtt május 14-én jelentették a legtöbb gyógyultat, 140 főt.

 

A kórházban kezeltek számán ez sajnos nem javított: a keddi adatokhoz képest újabb 18 fő került kórházba, így jelenleg 773 koronavírusos beteg szorul kórházi kezelésre, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

 

NYITÓKÉP, GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás