Helikoptert rabolt a felesége szöktetéséhez, de a saját nevét adta meg hozzá

Szerző: Galavits Patrik
2020.09.28. 18:39

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Helikoptert rabolt a felesége szöktetéséhez, de a saját nevét adta meg hozzá

A 24 éves Mike Gielen pénteken egy előre lefoglalt helikopteres sétarepülésre jelentkezett Belgiumban. Azután, hogy a pilóta felszállt a géppel, Gielen egy játékpisztollyal fenyegette meg, hogy repüljön vele a Brüsszel déli részén található Berkendaal börtönhöz, ahol a Kristel Appeltet, Gielen 27 éves párját tartják fogva – a vád szerint Appelt meggyilkolta egy korábbi barátját.

A terv egy darabig működött is: a rémült pilóta nem tudta, hogy a Gielen kezében lévő pisztoly csak replika, ezért engedelmeskedett. Innentől kezdve azonban Gielen szemszögéből minden rosszra fordult.

Hiába kezdett el ugyanis körözni a börtön fölött a helikopter, nem tudtak leszállni, ráadásul Gielen közben rosszul lett, és ötször is ki kellett hajolnia hányni.

A rabok mindenesetre jól szórakoztak, mert üdvrivalgással és integetéssel üdvözölték a helikoptert.

Ezek után a helikopterrabló arra utasította a pilótát, hogy repüljön vele a Brüsszelhez közeli Hélécine-be, ahol az ötvenéves apja várja autóval. Ez így is volt, de Gielen számára csak ezek után fordultak igazán rosszra a dolgok:

mivel a saját nevével foglalta le a helikoptertúrát egy Antwerpenhez közeli reptéren, a rendőrök 24 órán belül a nyomára akadtak, és letartóztatták apjával, valamint egy 18 és egy 22 éves bűntársukkal együtt.

„Védencem bevallotta, hogy a feleségét akarta kiszabadítani a börtönből. Úgy tűnik, hogy az egész akciót meglehetős amatőrizmussal szervezték meg” – nyugtázta a történteket Gielen ügyvédje.

A belga hatóságok nem ennyire elnézőek: Gielen és társai fegyveres rablásért, bűnszervezetben való részvételért, szabadság törvénytelen korlátozásáért és szökési kísérlet vádjával állnak majd bíróság elé.

Lehet azonban, hogy éppen egy újabb börtönbüntetés hozza majd össze Gielent és feleségét. A pár ugyanis akkor ismerkedett meg egymással, amikor a férfi kábítószercsempészésért megítélt szabadságvesztését töltötte, Appelt pedig ugyanabban a börtönben ült.

„Amikor Kristel és én egyszerre fogadtunk látogatókat 2019 januárjában, egymásba botlottunk. Ismertük egymást korábbról, de régóta nem találkoztunk. Mivel soha nem láthattuk egymást, mindketten elkezdtünk számítástechnika leckéket venni a börtönben. Csak így lehettünk együtt” – mondta történetükről egy belga lapnak adott interjújában Gielen. Feleségét egyébként még nem ítélték el, de azzal gyanúsítják, hogy egy utcai verekedés során 2018 decemberében ő szúrta le azt a 30 éves férfit, aki akkoriban az élettársa volt, és később belehalt a sérülésébe.

NYITÓKÉP: David Reed / Pixabay

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek