+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. szeptember 23. szerda, 18:18
A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

A koronavírus-járvány miatti márciusi korlátozásokhoz igazodva a Budapesti Közlekedési Központ április 1-jén a járványra és a budapesti reptér megcsappant forgalmára hivatkozva felfüggesztette a 100E buszjáratát. Ez az a busz, amely közvetlen és viszonylag gyors összeköttetést jelentett a belváros (Deák Ferenc tér, Astoria, Kálvin tér megállóhelyekkel) és a repülőtér között.

 

Bár a 100E járat április óta nem működik, a jegyeladások nem szűntek meg. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint

 

április 1. és szeptember 13. között több mint 15 ezer egyedi díjszabásos, 900 forintos jegyet értékesítettek a jegyautomatákon keresztül.

 

 

Közérdekű adatigénylésüket a BKK teljesítette, így tudták kiszámítani a 14 millió forintos összeget. Ugyanakkor azt is közölték, hogy azon személyek, akik megvásárolták a 900 forintos vonaljegyet, csak kis részben váltották vissza azokat, mindössze párszáz darabot. A BKK az egyesületnek küldött levelében arra is hivatkozik, hogy a repülőtéri vonaljegyet a repülőtérre közlekedő más járatokon is elfogadják, azonban erről semmilyen hivatalos tájékoztatás nincs, az utasok pedig más termékekkel (például az 530 forintos átszállójeggyel, vagy az egyébként is meglévő bérletükkel) olcsóbban juthatnak el a reptérre.

 

A BKK válaszában szereplő információnak, miszerint a 900 forintos reptéri jegyet elfogadják más járatokon is, némileg ellentmond a cég honlapja, miszerint „a jegy átszállásra vagy más vonalon történő utazásra nem érvényes”. 

 

 

Azaz 900 forintos reptéri jegy a 100E busz hiányában, a BKK-s válasz szerint lényegében egy sima, 350 forintba kerülő vonaljegyként viselkedik, ami még annyit sem tud, mint az 530 forintos átszállójegy, csak épp drágább.

 

„A Deák téri megállóban minden arra utal (plakát, automatán tájékoztató kiírás, automatán a helyi kedvencek), hogy a 100E jár, vegyél rá jegyet. Majd miután ezt megtennén, a megállóhelyi oszlopra ki van téve, hogy nem jár, de addigra van egy vagy több megvásárolt 900 Ft-os jegyem, feleslegesen (és esetleg várakoztam is a sosem érkező buszra). Érdemes lenne átmenetileg és hangsúlyosan tájékoztatni az utasokat és a turistákat, még ha nincs is most belőlük annyi” – írta az egyik pórul járt utas a Járókelőre.

 

Az egyesület még azt is tesztelte, hogy bárhol figyelmezteti-e a BKK az utasokat, hogy a járat nem létezik, ne vegyenek jegyet rá. Ebben az esetben is rosszul teljesített a BKK: a mobilalkalmazáson konkrétan semmi nem figyelmeztetett arra, hogy nem létező vonalra vásárolsz jegyet. A belvárosi automaták esetében pedig egy képernyővédő közli, hogy a repülőtéri járat nem közlekedik. 

 

NYITÓKÉP: A 100E repülőtéri busz. BKK / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás