Csökken a napi esetek száma, de még így is meredeken emelkedik a járványgörbe

2020.09.16. 09:45

581 új fertőzést regisztráltak az elmúlt 24 órában, miközben 8 krónikus beteg elhunyt, 23 fő pedig meggyógyult. Grafikonokon mutatjuk, hogy áll Magyarország a járvánnyal!

Csökken a napi esetek száma, de még így is meredeken emelkedik a járványgörbe

Az elmúlt 24 órában 581 új embernél mutatták ki az új típusú koronavírust Magyarországon, amivel az aktív fertőzöttek száma így már 9 653-ra nőtt. Az operatív törzs jelentése szerint 324 beteget ápolnak kórházban, akik közül 18-an vannak lélegeztetőgépen. Mindeközben 23 fő gyógyult fel a betegségből, így a gyógyultak összlétszáma elérte a 4153 főt.

Ugyan az elmúlt napokhoz képest csökken a naponta regisztrált új fertőzések száma, azonban a járványgörbe így is meredeken emelkedik: míg

szeptember 1-jén egymillió lakosra csak 188,6 aktív eset jutott, ez a szám két hét alatt 999,7-re nőtt.

A legtöbben továbbra is Budapesten fertőződtek meg: az aktív esetek 42 százalékát a fővárosból jelentették, azonban az elhunytak 58 százaléka és a gyógyultak 42 százaléka is budapesti.

NYITÓKÉP ÉS INFOGRAM: Illés Gergő / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek