+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szűcs Donát
2020. szeptember 15. kedd, 07:07
Állandósítják a nagykörúti bringasávokat, a tavasszal felfestett ideiglenes megoldások helyett úgy alakítanák át őket, hogy hosszabb távon is fenntarthatók legyenek. Körbetekertünk a Nagykörúton, hogy megtudjuk, milyen most biciklivel közlekedni Budapest egyik legforgalmasabb útján.

A PETŐFI HÍD PESTI HÍDFŐJÉNÉL, A BORÁROS TÉR MELLETT A KÉT AUTÓSÁV ÉS A BICIKLISÁV MELLETT MÉG PARKOLNI IS VAN HELY.

 

A CORVIN NEGYED FELÉ HALADVA A PARKOLÓSÁV HOL ELTŰNIK, HOL ÚJRA MEGJELENIK. AZ ÜLLŐI ÚTI KERESZTEZŐDÉSNÉL A JOBBRA KANYARODÓ SÁVRA SOROLÓ AUTÓKNAK KERESZTEZNI KELL A BICIKLISÁVOT, EZ VISZONYLAG PROBLÉMAMENTESEN MŰKÖDIK.

 

AZ AUTÓSOK KÉT ESETBEN LÉPNEK INTERAKCIÓBA A BRINGASÁVVAL: JOBBRA KANYARODÁSKOR VAGY PARKOLÁSKOR. A SZAGGATOTT BICIKLISÁVOKNÁL AZ AUTÓSOKNAK  NEM A BELSŐ SÁVBÓL KANYARODÁS a BIZTONSÁGOS MEGOLDÁS, A BICIKLISÁVRA MÁR A KERESZTUTCA ELŐTT, KORÁBBAN RÁ KELL SOROLNI AZ AUTÓSOKNAK.

 

A CORVIN NEGYEDTŐL EGÉSZEN A BLAHA LUJZA TÉR ELŐTTIG EGY SÁV MARADT CSAK AZ AUTÓSOKNAK. A BLAHÁN KICSIVEL A NÉPSZÍNHÁZ UTCA ELŐTT ÚJABB AUTÓSÁV NYÍLIK. A BICIKLISEKNEK LE KÉNE HÚZÓDNIA JOBBRA, DE EZT A FELFESTETT SÁVON PARKOLÓ FURGON AKADÁLYOZZA. A NAGYKÖRÚTON TEKERVE EGYÉBKÉNT SOKSZOR FUT AZ EMBER A BICIKLISÁVON VÉSZVILLOGÓVAL VESZTEGLŐ FUVAROZÓKBA.

 

BUDAPEST EGYIK LEGFORGALMASABB KERESZTEZŐDÉSE: A BLAHA LUJZA TÉR. ITT JELENLEG BICIKLIVEL KERESZTÜLHAJTANI NEM JELENT KÜLÖNÖSEBB PROBLÉMÁT, A CORVIN NEGYEDHEZ HASONLÓAN CSAK A JOBBRA KANYARODÓ AUTÓKRA KELL FÉL SZEMMEL FIGYELNI.

 

AZ ERZSÉBET KÖRÚTON A HÉTFŐ DÉLUTÁNI FORGALOM MELLETT KELLEMESEN LEHET GURULNI.

 

SZENT ISTVÁN KÖRÚT. A NYUGATIT ELHAGYVA A MARGIT HÍD FELÉ A BICIKLISÁV KERÉKPÁROS NYOMMÁ VÁLTOZIK, MAJD A BUSZSÁVVAL KÖZÖSEN HALAD TOVÁBB. A CIPŐ EREDETE ISMERETLEN, NEM AZ AZONNALI SZERKESZTŐSÉGÉHEZ TARTOZIK. 

 

TEKERJÜNK VISSZA! BÁR A TAVASZI FELFESTÉS MÁR SOK HELYEN MEGKOPOTT, A NYUGATITÓL AZ OKTOGON FELÉ HALADVA AZ ASZFALT ÉS A FESTÉS IS JÓ MINŐSÉGŰ.

 

A BORÁROS TÉR FELÉ TOVÁBB HALADVA, A BLAHÁT FÉL KÉZZEL KITAKARVA AZ EMBER AZT HIHETI: EZ LASSAN KOPPENHÁGA.

 

AZ ELSŐ NAGYOBB SOKK A RÁKÓCZI TÉREN ÉR. A VILLAMOSMEGÁLLÓNÁL A BICIKLISÁVOT A JÁRDÁRA VEZETTÉK RÁ A JÁRVÁNY ALATTI HELYÉRŐL, AZ ÚTTESTRŐL. EZ ÉJSZAKA, A PALOTANEGYED KOCSMÁIBÓL HAZAVILLAMOSOZÓK ÉS A KERESZTBETEKERŐ HIPSZTEREK TALÁLKOZÁSAKOR BALESETVESZÉLYES HELYZETEKET IS SZÜLHET MAJD.

 

A SÁV 150 MÉTEREN KERESZTÜL VEZET A JÁRDÁN, MAJD A RÁKÓCZI TÉR MÁSIK FELÉNÉL VISSZATÉR AZ ÚTTESTRE.

 

ÚJABB SOKK, A BRINGASÁV A JÓZSEF UTCÁNÁL ISMÉT A JÁRDÁRA VEZET VISSZA. A FORGALMAS ZEBRÁNÁL VÁRAKOZÓ HÁROMGYEREKES CSALÁD ALIG FÉR EL A BICIKLISÁV ÉS AZ ÚTTEST KÖZÖTTI SZAKASZON. EZ A MEGOLDÁS MÁR TARLÓS ISTVÁN FŐPOLGÁRMESTERSÉGE IDEJÉN, A BAJCSY-ZSILINSZKY ÚTON IS KORSZERŰTLEN VOLT.

 

A BAROSS UTCÁNÁL VÉGETÉR AZ AKADÁLYPÁLYA, INNEN ISMÉT AZ ÚTTESTEN LEHET TOVÁBBHALADNI. DE CSAK EGY DARABIG.

 

A RÁKÓCZI TÉRTŐL A CORVIN NEGYEDIG VÉGIG LE-FÖL KELL HAJTANI A JÁRDÁRÓL, A BICIKLISÁVON KERESZTÜLHALADÓ GYALOGOSOK TESTI ÉPSÉGÉT VESZÉLYEZTETVE.

 

KÉPEK: Szűcs Donát / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

A Képzőművészeti Központ épülete hétfőn gyulladt ki, a pár éve felújított orgonát sem biztos, hogy meg lehet-e menteni.

Nem volt már hova beszállítaniuk, az éttermek bezártak a lockdown miatt.

Budapestről már csak Szkopjéba és Podgoricába lehet repülni.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás