A tél végére meg leszünk mentve, ígéri az olasz egészségügyi miniszter

Szerző: Techet Péter
2020.09.14. 18:44

Az olasz egészségügyi miniszter szerint hat hónapig kell már csak kibírni, addig tartanak a járványhelyzet miatt szükségessé vált korlátozások. Berlusconi eközben meg felgyógyult a koronavírusból.

A tél végére meg leszünk mentve, ígéri az olasz egészségügyi miniszter

Roberto Speranza, az olasz egészségügyi miniszter adott nagyinterjút a hétvégén a La Repubblica napilapnak a kínai koronavírus-járvány kapcsán. A miniszter, aki a kis Progresszív és Demokrata Mozgalom elnöke, elmondta, hogy ő úgy számol: mostantól még hat hónapig tarthat a járványhelyzet, addig nem is tudja elképzelni, hogy lazítani lehessen a korlátozásokon. Szerinte „hat hónapig kell még ellenállnunk a koronavírusnak”, azaz Speranza annyit ígérhet:

„a tél végéig meg leszünk mentve”.

A politikus a hathónapos jóslatát arra alapozza, hogy szerinte „az oltás közel van”, azaz fél év múlva várható, hogy a lakosság többsége be lesz oltva, azaz vissza lehet térni a normális élethez.

Berlusconi „ezúttal is megúszta”

Eközben hétfőn Silvio Berlusconi, akiről két hete derült ki, hogy megfertőződött a kínai koronavírussal, elhagyhatta a milánói kórházat, ahol kezelték. A Forza Italia elnöke

megköszönte „a mennynek és az orvosok szakértelmének” a felgyógyulását,

és arra figyelmeztetett: „mindenki elkaphatja a vírust”, azaz ő is arra kért mindenkit: „felelősséggel járjanak el”, tartsák be a magyarországinál alapvetően szigorúbb olaszországi előírásokat. Hozzátette, hogy „ezúttal is megúsztam”. Mint ismert: a politikus még pár éve jelentette be, hogy legalább százhúsz éves koráig tervez élni, bár leginkább halhatatlannak tartja magát.

Jelenleg az egyik legsúlyosabban érintett régió azon Szardínia, ahol Berlusconi kastélya is van. Ezért első olasz régióként ott beutazási szigorításokat vezettek be: hétfőtől csak az léphet be a szigetre (hajón vagy repülőn), aki egy negatív Covid-tesztet tud felmutatni.

NYITÓKÉP: Roberto Speranza iskolalátogatáson / RS, FB

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek