+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 14. hétfő, 18:44
Az olasz egészségügyi miniszter szerint hat hónapig kell már csak kibírni, addig tartanak a járványhelyzet miatt szükségessé vált korlátozások. Berlusconi eközben meg felgyógyult a koronavírusból.

Roberto Speranza, az olasz egészségügyi miniszter adott nagyinterjút a hétvégén a La Repubblica napilapnak a kínai koronavírus-járvány kapcsán. A miniszter, aki a kis Progresszív és Demokrata Mozgalom elnöke, elmondta, hogy ő úgy számol: mostantól még hat hónapig tarthat a járványhelyzet, addig nem is tudja elképzelni, hogy lazítani lehessen a korlátozásokon. Szerinte „hat hónapig kell még ellenállnunk a koronavírusnak”, azaz Speranza annyit ígérhet:

 

„a tél végéig meg leszünk mentve”.

 

A politikus a hathónapos jóslatát arra alapozza, hogy szerinte „az oltás közel van”, azaz fél év múlva várható, hogy a lakosság többsége be lesz oltva, azaz vissza lehet térni a normális élethez.

 

Berlusconi „ezúttal is megúszta”

 

Eközben hétfőn Silvio Berlusconi, akiről két hete derült ki, hogy megfertőződött a kínai koronavírussal, elhagyhatta a milánói kórházat, ahol kezelték. A Forza Italia elnöke

 

megköszönte „a mennynek és az orvosok szakértelmének” a felgyógyulását,

 

és arra figyelmeztetett: „mindenki elkaphatja a vírust”, azaz ő is arra kért mindenkit: „felelősséggel járjanak el”, tartsák be a magyarországinál alapvetően szigorúbb olaszországi előírásokat. Hozzátette, hogy „ezúttal is megúsztam”. Mint ismert: a politikus még pár éve jelentette be, hogy legalább százhúsz éves koráig tervez élni, bár leginkább halhatatlannak tartja magát.

 

Jelenleg az egyik legsúlyosabban érintett régió azon Szardínia, ahol Berlusconi kastélya is van. Ezért első olasz régióként ott beutazási szigorításokat vezettek be: hétfőtől csak az léphet be a szigetre (hajón vagy repülőn), aki egy negatív Covid-tesztet tud felmutatni.

 

NYITÓKÉP: Roberto Speranza iskolalátogatáson / RS, FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A ma újrainduló parlamentben már bevezetett az Országgyűlés Hivatala a koronavírus-fertőzést megelőző intézkedéseket, azok azonban a politikusokra nem vonatkoznak. De akkor hogyan védekeznek majd a politikusok?

Az untig ismert sorosozás mellett az is kiderül a miniszterelnök Magyar Nemzetben megjelentetett cikkéből, hogy a brüsszeli politika a németet követi.

Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás