+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Galavits Patrik
2020. szeptember 12. szombat, 08:10
Nem hosszabbítja meg az NMHH a Klubrádió frekvenciaszerződését, a rádió vezérigazgatója, Stock Richárd szerint erre a hatóságnak „nincs jogalapja”, és biztos benne: nem fogják elhallgattatni a Klubrádiót.
„Semmilyen jogalapja nincs a döntésnek”

 

– kommentálta az Azonnalinak Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján pénteken reggel megjelent közleményt, miszerint a hatóság nem hosszabbítja meg a 92.9-es frekvencián szóló rádió szerződését. Ha ez valóban így lesz, akkor a Klubrádió 2021. február 14-ig sugározhat a frekvenciáról.

 

Az NMHH úgy fogalmaz:

 

„A frekvencián sugárzó Klubrádió hétéves működése során több alkalommal megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amely jogsértések miatt a Médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott. Az ismételt jogsértéssel érintett határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette. A médiatörvény vonatkozó rendelkezése értelmében a médiaszolgáltatási jogosultság megújítását kizáró ok, ha a médiaszolgáltató a működése során a médiatörvény rendelkezéseit ismételten vagy súlyosan megszegi.”

 

Erre reagálva Stock az Azonnalinak azt mondta, „semmilyen komolyan vehető érvet” nem sorakoztatott fel az NMHH, amellyel megalapozható lenne a döntés. Szerinte a rádió minden rá vonatkozó szabályt betartott. Hivatalos értesítést és indoklást egyébként később várnak majd a hatóságtól, eddig ők is csak az NMHH honlapján megjelent közleményt látták.

 

„Nem a halálraítéltet kell kérdezni arról, hogy miért akarja kivégezni a hóhér” – tette hozzá.

 

„Korábban is voltak már frekvenciaellenőrzési ügyben pereink, ezek közül volt, amelyiket meg is nyertük” – mondta Stock, aki pénteken a Klubrádióban is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Itt elmondta, hogy a Klubrádió „minden lehetséges eszközzel felveszi a harcot a Médiahatóság döntése ellen”. Szerinte a rádió lehetséges elhallgattatása „politikai ügy”, még ha az feltehetően jogi útra is terelődik.

 

Klubrádió márpedig lesz

 

„Nem ez a körülmény fogja eldönteni a Klubrádió sorsát. Mi eddig is a hallgatóinktól függtünk, ha ők továbbra is követni akarnak minket, és az eddigiekhez hasonlóan adakoznak a működésünkre, akkor ezt követően is szólni fogunk”

 

– mondta Stock. A vezérigazgató ezzel a Klubrádió Túlélési gyakorlatnak nevezett, félévente szervezett adománygyűjtési akcióira célzott, amelyek során rendszerint több tízmillió forintot adnak össze a hallgatók a rádió működésének biztosítására.

 

A kérdésre, miszerint a frekvencia tényleges elvesztése után netes rádióvá alakulna-e a Klubrádió, Stock azt válaszolta, hogy a várható kimenetelekről még korai beszélni.

 

A következő „gyakorlat” egyébként heteken belül elindul, de Stock szerint az NMHH döntése ezt nem befolyásolja. „Ez a gyűjtés arról szól, hogy jövő márciusig tudjon működni a rádió. A következő, márciusi gyűjtésre lehetne befolyással a februári frekvenciavesztés” – mondta Stock.

 

Nem először kerül veszélybe a Klubrádió

 

Jelenleg a 92.9-es frekvencián sugározhat a Klubrádió, de már ezt a sávot sem könnyen kapta meg kilenc évvel ezelőtt. 2010-ben ugyanis az ORTT hiába ítélte a rádiónak oda a frekvenciát, később az NMHH arra hivatkozva, hogy egy tulajdonos nem üzemeltethet két rádiót, érvénytelenítette a korábban elfogadott pályázatot. Annak ellenére, hogy a Klubrádió jelezte: amennyiben sugározhat a 92.9-en, az addigi 95.3-on befejezi a működést.

 

Az emiatt indított pert a Klubrádió megnyerte.

 

NYITÓKÉP: A Klubrádió emblémája a régi frekvenciával

FOTÓ: Klubrádió / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kalocsai Béla erről a Facebook-sztorijában posztolt a németekkel vívott történelmi 2-2-es döntetlen után.

Boris Palmer, Tübingen zöld polgármestere megint szembemegy a fősodrattal, és feltett pár kérdést a német-magyar focimeccs kapcsán.

Aki minőségi németezésre várt a meccs előtt, az ezt előbb kapja meg Svájcból, mint a magyar kormánypárt környékéről.

A Momentum így több jelöltjét is visszahúzva sorol be a például jobbikos Brenner Koloman, Csányi Tamás vagy Ander Balázs mögé, míg a Jobbik a Momentum által indított Szabó Szabolcsot vagy Szecsődi Andreát támogatja.

Közel 3 és fél évig tartották őket fogva, amiért megszervezték a spanyol kormány és legfelsőbb bíróság szerint illegális és alkotmányellenes függetlenségi népszavazást 2017-ben.

Bárki bármilyen ötletet bedobhat, és még egy
kis pénzt is kaphat érte.

A szocdemek bizakodóak: szerintük átmegy. A PNL belső harcai akár kapóra is jöhetnek.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás