A slavkovi hármak nem zárják le egymás határait

Szerző: Renczes Ágoston
2020.09.09. 20:28

Igor Matovič szombaton még Orbán Viktorral egyeztetett volna, szerdán Bécsben Sebastian Kurz-cal és Andrej Babišsal állapodott meg abban, hogy nem szigorítanak a határaikon.

A slavkovi hármak nem zárják le egymás határait

Szlovákiában is emelkedik a napi koronavírus-fertőzésszám, Igor Matovič szerint azért, mert nyitva vannak a határok – írta szombaton a Denník N. A szlovák miniszterelnök szerint szigorúbb, az egész országra kiterjedő intézkedésekre is szükség lehet.

A határok lezárását egyelőre nem tartotta indokoltnak, de nem is zárta ki annak lehetőségét.

Mindenesetre úgy tervezte, a hétvégén felhívja Orbán Viktort, hogy a szlovák-magyar határ átlépésének feltételeit pontosítsa vele.

Hogy végül beszélt-e a beutazást a szomszédos országokkal való előzetes egyeztetés nélkül szigorító, aztán azok alól nagyvonalú kivételeket osztogató Orbánnal, arról nincs hír, viszont szerdán Matovič Bécsbe látogatott, hogy Sebastian Kurz osztrák és Andrej Babiš cseh miniszterelnökkel tárgyaljon.

Az illiberális Magyarország és Lengyelország nélküli ellen-V4-ként is felfogható „slavkovi hármak” miniszterelnökei megállapodtak:

mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen lezárni a közös határaikat.

NYITÓKÉP: UNESCO WORLD HERITAGE / Wikimedia Commons

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek