A nap, amikor intőt kaptam az államtitkártól

Varsányi Bence

Szerző:
Varsányi Bence

2020.09.09. 15:35

Ha Rétvári Bence mindenféleképpen az egészségügyi dolgozókat ért méltatlanságokkal kíván foglalkozni, javaslom, hogy a saját háza táján nézzen körül.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Azt hiszem, utoljára tizenöt éve kaptam intőt, de most egyenesen az államtitkár úrtól jött egy.

A dolgok tisztázása végett: egyetlen egészségügyi dolgozó munkáját sem kritizáltam a népegészségügy kudarcáról szóló cikkemben,

sőt, kiemeltem, hogy az ad hoc megalkotott szabályok és a rossz kommunikáció nehezíti a munkájukat. A kritika kizárólag a döntéshozóknak szólt, akiket felelősség terhel a kialakult helyzetért.

Úgy tűnik, Rétvári Bence szerint vagy van sportértéke újságírókat hazugságokkal cseszegetni, vagy az államtitkár úr simán eltaknyolna egy ötödik osztályosoknak szóló szövegértésteszten.

Ha pedig már mindenféleképpen az egészségügyi dolgozókat ért méltatlanságokkal kíván foglalkozni, javaslom, hogy a saját háza táján nézzen körül. Az például elég méltatlan, hogy még az egészségügyi dolgozókat sem tesztelték rendesen, ahogyan az is, hogy tíz év Fidesz-kormányzás után, ha valaki az egészségügyben akar dolgozni, akkor vagy elmegy külföldre, vagy keres más munkát ahelyett, hogy feszített munkatempóban, rossz körülmények között majdnem éhen haljon hó végén.

Az meg a lehető legméltatlanabb – nemcsak az egészségügyi dolgozókra, hanem minden magyar állampolgárra nézve –, hogy Rétvári egy országgyűlési képviselő által benyújtott, három járványügyi kérdéses levélre annyit hajlandó kinyögni a köz számára, hogy azért nincs kontaktkutatás, mert az nem véd a vírustól.

Olvass még Varsányi Bencétől az Azonnalin! Vitáznál? Írj!

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek