Rekordot döntött a napi fertőzésszám, de továbbra sem tesztelünk többet

Szerző: Szűcs Donát
2020.09.04. 10:32

459 új koronavírusos esetről számolt be az operatív törzs honlapja szeptember 4-én reggel. Az egy nap elvégzett tesztek száma viszont nem növekszik, továbbra is hétezer körül stagnál.

Rekordot döntött a napi fertőzésszám, de továbbra sem tesztelünk többet

459 új koronavírusos esetet regisztráltak az operatív törzs honlapja szerint péntek reggelre, az aktív esetek száma 444 fővel nőtt. Az már most látszik, hogy a második hullám magasabban fog tetőzni, mint az első, viszont a napi elvégzett tesztek száma továbbra sem növekszik:

míg Magyarország egymillió főre vetítve eddig 46 823 tesztett végzett el, Ausztria például több mint százharmincezret. 

Egyedül a horvátok tesztelnek nálunk kevesebbet, náluk a lakosság arányában a fertőzöttek száma is csaknem duplája a magyarnak.

Ahogy grafikonunk látszik, az aktív esetek száma Budapesten és vidéken is exponenciális növekedést mutat augusztus vége óta. Bár egy hete a magyar kormány határzárat vezetett be (csak a V4-es országokból szabad a bejárás), ennek az intézkedésnek a hatásai várhatóan csak később jelentkeznek majd a statisztikákban.

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek