+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea & Szűcs Donát
2020. szeptember 2. szerda, 14:03
A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai szeptember elsején elfoglalták és blokád alá vonták az egyetem épületét, miután az egyetem felett rendelkező alapítvány elnökének Vidnyánszky Attilát nevezték ki. Fotóriport az egyetemfoglalás első estéjéről és reggeléről.

SZEPTEMBER 1-ÉN ESTE ÉRT VÉGET AZ SZFE BLOKÁDJÁNAK ELSŐ NAPJA. A BOTRÁNY MÉG JÚLIUSBAN KEZDŐDÖTT, AMIKOR UPOR LÁSZLÓ, AZ EGYETEM ÁLTAL VÁLASZTOTT REKTOR KINEVEZÉSE HELYETT A KORMÁNY EGY ITM ALÁ TARTOZÓ ALAPÍTVÁNYHOZ SZERVEZTE ÁT AZ EGYETEMET.

 

A HALLGATÓK KRÉTAFELIRATTAL ÜZENTEK A JELENLEVŐ TÜNTETŐKNEK: KÖSZÖNJÜK, HOGY ITT VAGYTOK! A HÉTFŐ ESTE FELÁLLÍTOTT BARIKÁDDAL A HALLGATÓK CÉLJA VIDNYÁNSZKY ATTILÁNAK, AZ EGYETEMET IRÁNYÍTÓ ALAPÍTVÁNY ELNÖKÉNEK TÁVOLTARTÁSA VOLT.

 

AZ EGYETEM BEJÁRATA REGGEL FÉL KILENCKOR. A VAS UTCÁBAN A FORGALOM VISZONYLAG MÉG GYÉR ILYENKOR.

 

A HÉTFŐ ESTI TÜNTETÉSEN KIFÜGGESZTETT MOLINÓK TOVÁBBRA IS AZ ÉPÜLETEN. AZ EGYETEM KÖRÜL CSAK NÉHÁNY ÚJSÁGÍRÓ ÉS TÉVÉSTÁB LÉZENG.

 

ILYET CSAK SZÍNHÁZI EMBEREK TUDNAK. LÁTSZIK, HOGY A BEJÁRAT KÖRÉ ÉPÜLT DÍSZLET TELJESEN TUDATOSAN VAN FELÉPÍTVE, MINDEN SZALAG ÉS MOLINÓ A HELYÉN.

 

A BEJÁRATI AJTÓT DIÁKOK ŐRZIK. ÚJSÁGÍRÓKNAK ÉS KÍVÜLÁLLÓKNAK SE KI, SE BE.

 

ZSOMBOR ELMONDTA, HOGY AZ SZFE HALLGATÓI EGÉSZ ÉJJEL FÓRUMOZTAK. UGYAN A TELJES KÖZÖSSÉG NEVÉBEN NEM NYILATKOZHAT, DE SZERINTE HOSSZÚ TÁVRA RENDEZKEDNEK BE.

 

A DIÁKOK A JÁRVÁNYVESZÉLY MIATT MINDEN BELÉPŐ TESTHŐMÉRSÉKLETÉT MEGMÉRIK A BEJÁRAT ELŐTT. A REGGELI ÜGYELETES, ESZTER ELMONDTA, HOGY MINDEN BELÉPŐNÉL MINIMUM NAPONTA EGYSZER MÉRNEK.

 

SZALAGOK ÉS DESZKÁK: MINDEN A HELYÉN.

 

FILMESEK MOLINÓJA A BEJÁRAT MELLETT.

 

PLAKÁT A SZOCIÁLIS BÉRLAKÁSPROGRAM ÉS A KOLLÉGIUMI FÉRŐHELYEK BŐVÍTÉSE MELLETT.

 

A HALLGATÓSÁG DÉLUTÁN HÁROM ÓRAKOR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TART, AHOL AZ EGYETEM LEMONDOTT VEZETŐSÉGE IS MEGSZÓLAL. AZ AZONNALI FACEBOOK-OLDALÁN EZT DÉLUTÁN ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK.

 

KÉPEK: Bakó Bea és Szűcs Donát / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A ma újrainduló parlamentben már bevezetett az Országgyűlés Hivatala a koronavírus-fertőzést megelőző intézkedéseket, azok azonban a politikusokra nem vonatkoznak. De akkor hogyan védekeznek majd a politikusok?

Az untig ismert sorosozás mellett az is kiderül a miniszterelnök Magyar Nemzetben megjelentetett cikkéből, hogy a brüsszeli politika a németet követi.

Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás