Kösz, Covid! Egy hónapig járt a cseh magánvasút Prága és Budapest között

Szerző: Bukovics Martin
2020.08.31. 16:25

A kormány járvány miatti korlátozásai betettek a RegioJetnek: szeptemberben nem közlekednek Magyarországon. Abban bíznak, hogy októberben újraindulhatnak a vonataik.

Kösz, Covid! Egy hónapig járt a cseh magánvasút Prága és Budapest között

A kínai koronavírus-járvány miatti utazási korlátozásokról szóló augusztus 30-i kormányrendelet kinyírta a MÁV-val konkuráló cseh magánvasút, a RegioJet július 31-én elindult budapesti járatait: mint az a társaságnak az Azonnalinak küldött közleményéből kiderül, ezek a Budapest-Bécs-Prága útvonalon szeptember 1-től szeptember 30-ig nem közlekednek. Az utolsó járat, a 1032-es számú vonat, 2020. szeptember 1-jén 7:45-kor indul Budapest-Déli pályaudvarról. Prága és Bécs felől szeptember 1-től nem érkezik járat Budapestre. A megváltott jegyek a RegioJet honlapján díjmentesen visszaválthatóak.

A cég kifejezetten optimista a járványkezelést illetően, mint írják, a magyar kormányrendelet hatálya szerint a közlekedés 2020. október elsejétől újraindul, így ők is így terveznek:

az októberi követő járatokra a jegyértékesítés mind a belföldi, mind a nemzetközi szakaszokra az október elseje utáni időpontokra továbbra is zavartalanul folytatódik. Bizony, augusztus 26-a óta már belföldi viszonylatban is igénybe vehetőek a cseh magáncég vonatai.

Az első járat várhatóan 2020. október 1-jén a 1031-es számú, Prága-Bécs-Budapest vonat lesz, amely 12:14-kor érkezik Budapestre. A járatok az újraindítástól kezdődően továbbra is igénybe vehetőek lesznek belföldi utazásra. A RegioJet autóbuszjáratai a Budapest-Pozsony-Prága, valamint Budapest-Bécs útvonalon továbbra is közlekednek.

Aki viszont inkább vonattal menne Prágába/Bécsbe vagy hát akárhova, annak továbbra is ott van a MÁV. Az állami vasúttársaság közölte: szeptember 1-jétől a kormányintézkedésekhez igazodva, a vasutas utazószemélyzet védelme érdekében visszavonásig a nemzetközi forgalomban felfüggeszti a háló- és fekvőkocsi, illetve az étkezőkocsi szolgáltatást. A háló- és fekvőkocsikat ülőhelyes kocsikkal pótolják. A nemzetközi menetrendben egyelőre nincsenek korlátozások a vonatközlekedésben, közölték.

Ha érdekel, mi motiválja a RegioJet tulajdonosát és milyen tervei vannak a magyar piacon, olvasd el a vele készített interjúnkat!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek