+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. augusztus 31. hétfő, 16:25
A kormány járvány miatti korlátozásai betettek a RegioJetnek: szeptemberben nem közlekednek Magyarországon. Abban bíznak, hogy októberben újraindulhatnak a vonataik.

A kínai koronavírus-járvány miatti utazási korlátozásokról szóló augusztus 30-i kormányrendelet kinyírta a MÁV-val konkuráló cseh magánvasút, a RegioJet július 31-én elindult budapesti járatait: mint az a társaságnak az Azonnalinak küldött közleményéből kiderül, ezek a Budapest-Bécs-Prága útvonalon szeptember 1-től szeptember 30-ig nem közlekednek. Az utolsó járat, a 1032-es számú vonat, 2020. szeptember 1-jén 7:45-kor indul Budapest-Déli pályaudvarról. Prága és Bécs felől szeptember 1-től nem érkezik járat Budapestre. A megváltott jegyek a RegioJet honlapján díjmentesen visszaválthatóak.

 

A cég kifejezetten optimista a járványkezelést illetően, mint írják, a magyar kormányrendelet hatálya szerint a közlekedés 2020. október elsejétől újraindul, így ők is így terveznek:

 

az októberi követő járatokra a jegyértékesítés mind a belföldi, mind a nemzetközi szakaszokra az október elseje utáni időpontokra továbbra is zavartalanul folytatódik. Bizony, augusztus 26-a óta már belföldi viszonylatban is igénybe vehetőek a cseh magáncég vonatai.

 

Az első járat várhatóan 2020. október 1-jén a 1031-es számú, Prága-Bécs-Budapest vonat lesz, amely 12:14-kor érkezik Budapestre. A járatok az újraindítástól kezdődően továbbra is igénybe vehetőek lesznek belföldi utazásra. A RegioJet autóbuszjáratai a Budapest-Pozsony-Prága, valamint Budapest-Bécs útvonalon továbbra is közlekednek.

 

Aki viszont inkább vonattal menne Prágába/Bécsbe vagy hát akárhova, annak továbbra is ott van a MÁV. Az állami vasúttársaság közölte: szeptember 1-jétől a kormányintézkedésekhez igazodva, a vasutas utazószemélyzet védelme érdekében visszavonásig a nemzetközi forgalomban felfüggeszti a háló- és fekvőkocsi, illetve az étkezőkocsi szolgáltatást. A háló- és fekvőkocsikat ülőhelyes kocsikkal pótolják. A nemzetközi menetrendben egyelőre nincsenek korlátozások a vonatközlekedésben, közölték.

 

Ha érdekel, mi motiválja a RegioJet tulajdonosát és milyen tervei vannak a magyar piacon, olvasd el a vele készített interjúnkat!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A romániai megyei közegészségügyi hivatalok már nem állnak a helyzet magaslatán, most két település nevét keverték össze.

Daniel pátriárka figyelmeztette őket: '89-ben a kommunisták is valami hasonlóval rukkoltak elő, s lám, hamarosan el is buktak.

Az ápolásért felelős államtitkár azt tanácsolja a családoknak, ünnepeljék a karácsonyt inkább kétszer és kisebb létszámban.

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlatban a szoft lockdownnak nevezett lélekölés. Fotóriport Firenzéből!

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás