+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. augusztus 31. hétfő, 16:25
A kormány járvány miatti korlátozásai betettek a RegioJetnek: szeptemberben nem közlekednek Magyarországon. Abban bíznak, hogy októberben újraindulhatnak a vonataik.

A kínai koronavírus-járvány miatti utazási korlátozásokról szóló augusztus 30-i kormányrendelet kinyírta a MÁV-val konkuráló cseh magánvasút, a RegioJet július 31-én elindult budapesti járatait: mint az a társaságnak az Azonnalinak küldött közleményéből kiderül, ezek a Budapest-Bécs-Prága útvonalon szeptember 1-től szeptember 30-ig nem közlekednek. Az utolsó járat, a 1032-es számú vonat, 2020. szeptember 1-jén 7:45-kor indul Budapest-Déli pályaudvarról. Prága és Bécs felől szeptember 1-től nem érkezik járat Budapestre. A megváltott jegyek a RegioJet honlapján díjmentesen visszaválthatóak.

 

A cég kifejezetten optimista a járványkezelést illetően, mint írják, a magyar kormányrendelet hatálya szerint a közlekedés 2020. október elsejétől újraindul, így ők is így terveznek:

 

az októberi követő járatokra a jegyértékesítés mind a belföldi, mind a nemzetközi szakaszokra az október elseje utáni időpontokra továbbra is zavartalanul folytatódik. Bizony, augusztus 26-a óta már belföldi viszonylatban is igénybe vehetőek a cseh magáncég vonatai.

 

Az első járat várhatóan 2020. október 1-jén a 1031-es számú, Prága-Bécs-Budapest vonat lesz, amely 12:14-kor érkezik Budapestre. A járatok az újraindítástól kezdődően továbbra is igénybe vehetőek lesznek belföldi utazásra. A RegioJet autóbuszjáratai a Budapest-Pozsony-Prága, valamint Budapest-Bécs útvonalon továbbra is közlekednek.

 

Aki viszont inkább vonattal menne Prágába/Bécsbe vagy hát akárhova, annak továbbra is ott van a MÁV. Az állami vasúttársaság közölte: szeptember 1-jétől a kormányintézkedésekhez igazodva, a vasutas utazószemélyzet védelme érdekében visszavonásig a nemzetközi forgalomban felfüggeszti a háló- és fekvőkocsi, illetve az étkezőkocsi szolgáltatást. A háló- és fekvőkocsikat ülőhelyes kocsikkal pótolják. A nemzetközi menetrendben egyelőre nincsenek korlátozások a vonatközlekedésben, közölték.

 

Ha érdekel, mi motiválja a RegioJet tulajdonosát és milyen tervei vannak a magyar piacon, olvasd el a vele készített interjúnkat!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Eddig három okból lehetett Lengyelországban abortuszt végezni, most az Alkotmánybíróság határozatának kihirdetésével már csak kettő maradt. Csütörtökre máris új tüntetéseket jelentettek be.

Folytatódik a küzdelem a hatalom és az ellenzéki politikus közt. Navalnij hívei már a második országos tüntetést szervezik szombatra, hogy elérjék szabadon bocsátását.

A 2019 májusában került elő az a videó, ami aztán Heinz-Christian Strache egykori osztrák alkancellár teljes bukásához vezetett. Most végre megszólalt a csapda egyik kitervelője: így zajlott le Strache lépre csalása. Kalandos, filmbe illő részletek!

Egy egri kávézó tulajdonosa tavaly februárban indította a vállalkozását, de márciusban már be kellett zárnia. Májusban újranyitott, novemberben újra bezárt, február elsején pedig megint ki fog nyitni a tiltás ellenére is. Miniinterjú!

A független képviselő a budapesti orosz nagykövetség előtt tüntet egyedül,
mert egy orosz diáknak a járványra hivatkozva a
rendőrség ezt megtiltotta.

A gyógyszergyártó cég szerint az EU kötött velük túl későn szerződést, az EU szerint ők viszont rengeteg pénzt adtak az AstraZenecának, hogy ilyen véleletlenül se fordulhasson elő.

Egy lombardiai kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan romlani kezdett.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás