Szeptember 1-től lezárja a kormány a határokat. De jól teszi-e?

2020.08.29. 09:49

Karanténba zárja Magyarországot az Orbán-kormány szeptember 1-től: egyedül Magyarország zöld, minden más ország piros besorolású lesz. A hét kérdésében arról kérdezünk benneteket, jó döntést hoztak-e Orbánék.

Szeptember 1-től lezárja a kormány a határokat. De jól teszi-e?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Hiába a sok szöveg a határon túli magyarokról meg a családról, a kormány szeptember 1-jétől a koronavírus-járvány második hullámára hivatkozva újra elválasztja egymástól azon embereket, akik Magyarországon és egy másik országban élnek: az eddigi, országok szerint differenciált besorolási rendszer helyett egy sokkal egyszerűbb lép életbe. Magyarország zöld, mindenki más piros.

„Szeptember 1-jétől a külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig 14 napra karanténba kell vonulniuk. Ezt úgy tudják lerövidíteni, ha két napon belül két negatív tesztet is bemutatnak. A behurcolás veszélye fennáll. A fertőzések eredetének többsége külföldi” – jelentette be a héten a karantént is megjárt Gulyás Gergely pénteken.

További részletek szombaton derülnek majd ki, ahogy az Index írja, azoknak a magyaroknak, akik belépnek az országba, két negatív tesztet kell bemutatniuk, ez vonatkozik a külföldi diákokra is, akik Magyarországra jönnek tanulni. A tesztet mindenkinek magának kell finanszíroznia, nem fizeti ki senki helyett az állam, ráadásul szeptember 1-jétől csak a Magyarországon elvégzett teszteket fogadják el, a külföldön elvégzetteket nem. Ezek a szabályok várhatóan egy hónapig maradnak érvényben.

Mondd meg: te mit szólsz hozzá?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek