Horvát napilap: Orbán idén is a dalmát tengerparton nyaralt, ezúttal egy olcsóbb vitorláson

Szerző: Techet Péter
2020.08.24. 08:43

Egy horvát napilap szerint Orbán nem tartotta be a „kevesebb Adriát” a maga vonatkozásában, mert egy heti 2500-3000 euróért bérelhető vitorláson töltötte a nyaralását a dalmát tengerparton.

Horvát napilap: Orbán idén is a dalmát tengerparton nyaralt, ezúttal egy olcsóbb vitorláson

Miközben a magyar miniszterelnök július elején még azt kérte honfitársaitól, hogy idén a „több Balaton, kevesebb Adria” szlogen határozza meg a nyaralást, a horvát balliberális Jutarnji List napilap azt kifogásolja, hogy maga Orbán az Adriát választotta nyaralása helyszínéül.

A HORVÁT NAPILAP FOTÓJA A NYARALÓ ORBÁNRÓL

Noha nem derül ki, mi a lap forrása, azt állítja: a magyar miniszterelnököt többen látták idén is Horvátországban, a dalmáciai Hvar szigetén, amint a szigeten, illetve annak közelében egy vitorláson tölti idei nyaralását. A lap úgy tudja:

egy Hansa-575 típusú, már 2500 euróért egy hétre kibérelhető vitorláson nyaralt Orbán a barátaival a horvát tengerparton.

Az újság megjegyzi, hogy ez mindenképp olcsóbb, mint Szíjj László Lady MRD hajójához hasonló luxusjachtok bérleti díja, amin az Átlátszó nemrég Szijjártó Péter külügyminisztert fotózta le.

A lapnak főleg az nem tetszik, hogy ha Orbán – amint a korábbi években is – Horvátországba ment idén is nyaralni, miért akarta erről már júliusban lebeszélni a magyarokat. A Jutarnji List szerint ez ahhoz hasonló, mint amikor Jelko Kacin, a jelenlegi szlovén kormány szóvivője a horvát Krk-szigeten nyaralt, majd hazaérve már azt szorgalmazta: Szlovénia tegye a kínai koronavírus szempontjából veszélyes országok listájára Horvátországot. A lap azt is felemlegeti, hogy korábban (konkrétan 2015-ben) Orbán posztolt is a Facebook-oldalára a horvátországi nyaralásáról, ám idén ez elmaradt. Hétfő reggel is inkább arról posztolt, hogy válasszuk a hazait.

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke az Azonnalinak nem kommentálta a Jutarnji List értesülését, csak annyit közölt, hogy „Orbán Viktor magánprogramjairól” nem adnak tájékoztatást.

Orbán adriai nyaralása kapcsán a Jutarnji List is kiemeli: Magyarország Csehország és Lengyelország mellett azon kevés ország egyike, amely továbbra is zöld jelzésű, azaz járványügyi szempontból teljesen biztonságos országnak tartja Horvátországot.

FOTÓK: Jutarnji List

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek