+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. augusztus 22. szombat, 13:11
Azt remélik, még szűk két év kell, mire az emberiség leküzdi a koronavírus-járványt.

Új irányelveket fektetett le az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus-járvány minimalizálásával kapcsolatban. Ezek szerint az lenne a szerencsés, ha a 12 év fölötti fiatalok ugyanúgy hordanák a szájmaszkot, mint a felnőttek, különösen olyan helyeken, ahol az egyméteres minimáltávolságot nem tudják tartani, illetve azon régiókban, ahol magas a fertőzöttség aránya.

 

Mint azt a bécsi Die Presse napilap írja, a WHO szerint még mindig rengeteg a bizonytalanság atéren, hogy milyen szerepet játszanak a gyerekek a koronavírus terjedésében.

 

Egy sor jel arra utal viszont, hogy a gyerekek jóval kevésbé kapják el a vírust, mint a felnőttek, ahogy arra is, hogy a tinédzserek már aktívabban fertőződnek és fertőznek.

 

Éppen ezért a WHO azt javasolja, hogy

 

+ az 5 év alatti gyerekeknek egyáltalán ne kelljen az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselnük, már csak a saját érdekükben is, hogy könnyebben kapjanak például levegőt;

 

+ az 5-11 év közötti gyerekek csak akkor hordják a maszkot, ha súlyosan koronavírus-fertőzött területen, illetve potenciálisan koronavírus-fertőzöttek közelében tartózkodnak – de minden esetben legyen a közelben egy felnőtt, aki segít nekik rendesen felhelyezni a maszkot;

 

+ a 12 év felettiek pedig ugyanúgy, ugyanakkor hordják a maszkokat, amikor azt a felnőttek is teszik;

 

+ a fogyatékkal élő gyerekek esetében nem javasolják a maszkviselést.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO erős kínai lobbimunka eredményeképpen megválasztott elnöke közben beszélt arról is, hogy reményeik – tehát nem a számításaik vagy becsléseik, hanem a reményeik – szerint kevesebb, mint két év múlva már túllehet az emberiség a kínai koronavírus-járványon.

 

FOTÓ: Needpix

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

A fejletlen orvosi technológia következtében 40 napos vesztegzárral próbálták meg az akkori járványokat megállítani.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

Bő egy héttel Teleki Pál halála után a Magyar Királyi Honvédség csapatai bevonultak a Délvidékre, segítve ezzel a nácik balkáni hadjáratát.

Története is azt bizonyítja: túlságosan leegyszerűsítő, ha nemzetek közötti háborúként akarjuk láttatni a boszniai polgárháborút.

Az izraeli parlamentbe szélsőséges cionista politikusok is bekerültek. Ha Benjamin Netanjahu kormányfő akar maradni, az ő támogatásukat is meg kell nyernie. De kik ők?

Ungár Péternek pedig, aki a szakszervezet jogait kérte számon rajta, egyszerűen annyit üzent, ne fontoskodjon.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás