+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. augusztus 22. szombat, 13:11
Azt remélik, még szűk két év kell, mire az emberiség leküzdi a koronavírus-járványt.

Új irányelveket fektetett le az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus-járvány minimalizálásával kapcsolatban. Ezek szerint az lenne a szerencsés, ha a 12 év fölötti fiatalok ugyanúgy hordanák a szájmaszkot, mint a felnőttek, különösen olyan helyeken, ahol az egyméteres minimáltávolságot nem tudják tartani, illetve azon régiókban, ahol magas a fertőzöttség aránya.

 

Mint azt a bécsi Die Presse napilap írja, a WHO szerint még mindig rengeteg a bizonytalanság atéren, hogy milyen szerepet játszanak a gyerekek a koronavírus terjedésében.

 

Egy sor jel arra utal viszont, hogy a gyerekek jóval kevésbé kapják el a vírust, mint a felnőttek, ahogy arra is, hogy a tinédzserek már aktívabban fertőződnek és fertőznek.

 

Éppen ezért a WHO azt javasolja, hogy

 

+ az 5 év alatti gyerekeknek egyáltalán ne kelljen az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselnük, már csak a saját érdekükben is, hogy könnyebben kapjanak például levegőt;

 

+ az 5-11 év közötti gyerekek csak akkor hordják a maszkot, ha súlyosan koronavírus-fertőzött területen, illetve potenciálisan koronavírus-fertőzöttek közelében tartózkodnak – de minden esetben legyen a közelben egy felnőtt, aki segít nekik rendesen felhelyezni a maszkot;

 

+ a 12 év felettiek pedig ugyanúgy, ugyanakkor hordják a maszkokat, amikor azt a felnőttek is teszik;

 

+ a fogyatékkal élő gyerekek esetében nem javasolják a maszkviselést.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO erős kínai lobbimunka eredményeképpen megválasztott elnöke közben beszélt arról is, hogy reményeik – tehát nem a számításaik vagy becsléseik, hanem a reményeik – szerint kevesebb, mint két év múlva már túllehet az emberiség a kínai koronavírus-járványon.

 

FOTÓ: Needpix

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás