+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. augusztus 16. vasárnap, 15:40
A szerb származású jelölt eközben trágár szidalmakkal illette Sebastian Kurzot. Végül visszalép a jelöltségtől, chemtrail-hívő társa viszont fent marad a Strache-listán.

Amint arról az Azonnali beszámolt: a Bécsben önállóan induló, egykori FPÖ-s pártelnök Heinz-Christian Strache listáján több összeesküvéselmélet-hívő szerepel. Helyet kapott a félig szerb származású Christina Kohl, aki a chemtrail mellett azzal tünt fel, hogy egy oltásellenes tüntetésen többek között Sebastian Kurz és Soros György távozását szorgalmazta.

 

De Serge Paukovics rendőrorvos személyében a chemtrail-hívők tábora még egy támogatóval rendelkezik a listán: Paulkovics főleg azzal magyarázza a chemtrail létezését, hogy gyakran változik az időjárás. Christina Kohl eddig légiutaskísérőként dolgozott, de sorosozó antiszemita megnyilvánulásai miatt az osztrák légitársaság megvált tőle.

 

Kohl azonban nem csak emiatt került a napokban a hírekbe. Előkerült egy olyan videó, amelyen ő és a Strache-párt másik képviselőjelöltje, Petar Knezević látható, amint még júniusban egy bécsi benzinkútban leparancsolják az emberekről a maszkot – az ugyanis Knezević szerint a szabadságot sértő „szájkosár“ –, majd Knezević láthatóan nem józanul (félig szerbül, félig németül) gyalázza Kurz kancellárt. Knezević és Kohl arról panaszkodnak a videóban, hogy a járványügyi korlátozások miatt a benzinkút vette át a klubok, a kocsmák helyét.

 

„Édesem, gyere le, van sör“ – szól ki Kohl Kurznak, Knezević pedig hozzáteszi: „kokain viszont nincs, de lehet rendelni, ugye, Kurz, neked úgyis jó a kapcsolatod a kokainnal“.

 

PETAR KNEZEVIĆ, A STRACHE-PÁRT EGYIK JELÖLTJE EGY BÉCSI BENZINKÚTON GYALÁZTA KURZ KANCELLÁRT ÉS HAZUGSÁGNAK NEVEZTE A KORONAVÍRUST. FOTÓ: RÉSZLET A VIDEÓBÓL / FPÖ FAILS

 

Knezević a videóban azt mondja: „a koronavírus egy hazugság, nincsenek halottak – hol vannak a halottak?“ (mögötte valaki beordítja: „nyaralnak“), majd felszólít mindenkit, hogy „vegyük le ezt a szájkosarat, nem vagyunk kutyák“. Knezević szerint Kurz egy „s**gfej“, és azt kérdezi: „na, hol van a százezer halott, akit ígértél?“ Kohl ekkor elkezdi ordítani: „le a szeméttel“ (mármint a maszkkal), majd miután többen is elkezdik levenni a maszkot, megállapítja:

 

„most, hogy ordítunk, mindenki leveszi a maszkot, kib*szott büszke vagyok magunkra“.

 

Knezević szerint „hordjon a Kurz szájkosarat, ő úgyis úgy néz ki, mint egy kutya“. Majd bejelenti: „kedves Kurz, többé nem hordjuk ezt a maszkot, vége, ennyi volt“. Szerinte „a koronavírus nem más, mint Kurz biznisze“.

 

Christina Kohl azt mondta a videóban: nem fogja eltűrni, hogy csak este 11-ig lehessen inni a születésnapján, és „szabadságharcosnak“ nevezi magukat. Majd németül és szerbül többeket is meghívtak egy tüntetésre a járvány miatti korlátozások ellen – egyben elbúcsúztak Kurztól: „amint a neved is mutatja (kurz rövidet jelent - a  szerk.), rövid ideig leszel csak a kancellár“.

 

CHRISTINA KOHL A STRACHE-PÁRT LISTABEMUTATÓJÁN HC STRACHE BALJÁN ÁLL. FOTÓ: HC / FB

 

Amikor a benzinkúton felhangzik egy szerb popdal, Kohl és Knezević azt ordibálják szerbül:

 

„táncoljunk kolót, mintha Belgrádban lennénk, pedig Bécsben vagyunk a benzinkúton“.

 

Amint az FPÖ, úgy a Strache-párt is jelentősen tud támaszkodni a Bécsben több, mint 200 ezres szerbségre. A Strache-listán Knezević és Kohl mellett két szerb rendőr, Katharina Kovačević és Zoran Kovačević is szerepel.

 

Petar Knezević azonban végül lekerült a listáról, a videó nyilvánosságra kerülése után maga lépett vissza, mondván: Kurzról trágár stílusban beszélt. Kohl mellett azonban kiállt a pártja: azaz a chemtrailes összeesküvéselmélet és a sorosozás nem számít problematikusnak a szemükben.

 

Eközben a kérdés, hogy egyáltalán HC Strache maga elindulhat-e választásokon – elvégre nem világos, hogy bécsi lakos-e –, még mindig nyitott. A választási bizottság augusztus végén fog döntést hozni. De bárhogy is dönt, az biztos, hogy az ügy akár az egész tartományi választás megismétléséhez is elvezethet, ugyanis ha Strache nem indulhat el, akkor a pártja, ha viszont elindulhat, akkor meg volt pártja, az FPÖ fogja megtámadni az eredményt.

 

NYITÓKÉP: Team Strache jelöltjeinek bemutatója / HC, FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás