Nem akarod hallgatni, hogy sírva hánynak az ablakod alatt

2020.08.02. 17:06

Szeptemberben lép csak életbe a bulinegyedről szóló önkormányzati rendelet, de a hatóságok már most is szigorúbban vesznek eddig be nem tartatott szabályokat Erzsébetvárosban. Temeti-e a szórakozóhely tulajdonosa a budapesti éjszakai életet? Mit szólnak a rendelethez a bulizók? Videóriport a bulinegyedből!

„A rendelet alapvetően nem rossz, de a finomhangolás része elmaradt”

– ezt Kőműves Zsófia, a Madách téri Hivatal kávézó üzemeltetője mondta az Azonnalinak.

A szeptemberben életbe lépő rendelet értelmében egyebek mellett a boltok este tíz és reggel hat óra között nem adhatnak ki alkoholos italt, éjfél és hat óra között csak azok a helyek maradhatnak majd nyitva, amelyek erre külön engedélyt kapnak az önkormányzattól, rendszeres, pontosan meghatározott takarítást várnak el a vendéglátósoktól a saját helyük előtt, csendvédelmi beruházásokkal pedig biztosítaniuk kell a környéken lakók nyugalmát. (Mi is több anyagban foglalkoztunk az erzsébetvárosi önkormányzat által június végén hozott rendelettel. Elemeztük azt cikkben és podcastunkban is.)

Vannak azonban szabályok, amelyek eddig is éltek, de a rendelet meghozatala óta sokkal komolyabban veszik azokat a hatóságok: ilyen a teraszok este tízes zárása, amelyet több hely is meglehetősen rugalmasan kezelt. Kőműves szerint azonban a rendelet megszületése óta olyan gyakran ellenőrizték őket a közterület-felügyelők, hogy az már vendégeket is ijesztett el.

Az Azonnali egy szombat este látogatott ki a bulinegyedbe, hogy utánajárjon, mit gondolnak a rendeletről a bulizók, megértőek-e az ott lakókkal, valamint hogy látja a vendéglátós és a szórakozni vágyók: minden kapkodás ellenére jobb hellyé teheti-e a bulinegyedet az önkormányzati rendelet? Videónkból kiderül!

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek