Körbejártuk a MÁV cseh konkurenciájának vonatát

2020.08.01. 21:10

Július 31-től a cseh magán vasúti társaság, a RegioJet két-két Budapestről Prágába és Bécsbe, és onnan visszainduló menetrend szerinti vonatot indít. A legolcsóbb kocsiosztályaikkal a buszokról csábítanának át utasokat, a legdrágábbakon viszont akár a repülőkkel is konkurálnak! Csak tudjunk elég jól csehül.

Egyelőre csak külföldre, naponta két-két járattal Bécsbe és Prágába, illetve onnan vissza Budapestre lehet majd utazni a cseh magán vasúti társaság, a RegioJet vonataival. Idővel azonban nem elképzelhetetlen, hogy akár a belföldi vonalakon sem a MÁV lesz az egyetlen opció.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk a Magyarországon egyébként már átutazóban a horvát tengerpartra közlekedő társaságot, amelynek vezérigazgatója interjút is adott az Azonnalinak.

Radim Jančura azt mondta: azért is érkezett cégével Magyarországra, hogy felrázza a MÁV-ot, és a verseny akár jót is tehet a magyar állami vállalatnak.

Még úgy is, hogy a belföldi közlekedésben egyelőre semmilyen formában nem jelent konkurenciát a RegioJet.

Ott voltunk szombaton az első, Budapestről induló RegioJeten, hogy megnézzük: mire számíthattok, ha a cseh vasúti társaságra járataira vesztek jegyet!

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 
Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek