+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. július 24. péntek, 10:10
Filvig Géza, Kalocsa kormánypárti polgármestere nem véletlenül mondta követőinek: „Ez a jó hírek hete!” Ugyanis a város csak ezen a héten közel 190 milliót kapott a kormánytól.

Míg a tavalyi önkormányzati választásról szóló hírek leginkább attól voltak hangosak, milyen városokat sikerült megszereznie az ellenzéknek a Fidesztől, ez Kalocsán pont fordítva történt: öt évig ugyanis független polgármestere volt, ám 2019 őszétől már a Fidesz-KDNP színeiben induló, egyébként KDNP-s Filvig Géza vált a város vezetőjévé, erős kormánypárti többséggel a képviselő-testületben.

 

Ezekkel az előzményekkel érdekes, hogy Filvig csütörtökön videós posztban tájékoztatta követőit arról, hogy „ez a jó hírek hete!”

 

 

Kedden kapott ugyanis az önkormányzat 138 millió forint egyedi kormánytámogatást óvodaépítésre, de jött emellé további 50,5 millió forintnyi újabb kormányzati segítség. Utóbbit azért kapták, hogy kompenzálják a várost a minimálbér és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől történő emelése miatt. Filvig videóját azzal zárja: „Köszönöm a kormányzati támogatást!

 

Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk!”

 

Vagyis a polgármester utolsó mondatából akár azt a következtetést is le lehet vonni, hogy a kormány a Fidesz-KDNP vezette településeket segíti anyagilag jobban, míg az ellenzékieket nem (ami ellenzéki részről visszatérő kritika a kormány felé).

 

Az Azonnali kijelentése miatt telefonon kereste Filvig Gézát, aki nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, ha lesz reakciója az üggyel kapcsolatban, azt közösségi oldalán fogja megtenni.

 

FOTÓ: Filvig Géza / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ellenzék továbbra sem nyugszik bele az elcsalt választásba, de Aljakszandr Lukasenka sem tűnik engedékenynek.

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás