„Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk?” – kérdezte a KDNP-s polgármester, miután beszámolt a kormánytól kapott tízmilliókról

Szerző: Hutter Marianna
2020.07.24. 10:10

Filvig Géza, Kalocsa kormánypárti polgármestere nem véletlenül mondta követőinek: „Ez a jó hírek hete!” Ugyanis a város csak ezen a héten közel 190 milliót kapott a kormánytól.

„Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk?” – kérdezte a KDNP-s polgármester, miután beszámolt a kormánytól kapott tízmilliókról

Míg a tavalyi önkormányzati választásról szóló hírek leginkább attól voltak hangosak, milyen városokat sikerült megszereznie az ellenzéknek a Fidesztől, ez Kalocsán pont fordítva történt: öt évig ugyanis független polgármestere volt, ám 2019 őszétől már a Fidesz-KDNP színeiben induló, egyébként KDNP-s Filvig Géza vált a város vezetőjévé, erős kormánypárti többséggel a képviselő-testületben.

Ezekkel az előzményekkel érdekes, hogy Filvig csütörtökön videós posztban tájékoztatta követőit arról, hogy „ez a jó hírek hete!”

Kedden kapott ugyanis az önkormányzat 138 millió forint egyedi kormánytámogatást óvodaépítésre, de jött emellé további 50,5 millió forintnyi újabb kormányzati segítség. Utóbbit azért kapták, hogy kompenzálják a várost a minimálbér és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől történő emelése miatt. Filvig videóját azzal zárja: „Köszönöm a kormányzati támogatást!

Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk!”

Vagyis a polgármester utolsó mondatából akár azt a következtetést is le lehet vonni, hogy a kormány a Fidesz-KDNP vezette településeket segíti anyagilag jobban, míg az ellenzékieket nem (ami ellenzéki részről visszatérő kritika a kormány felé).

Az Azonnali kijelentése miatt telefonon kereste Filvig Gézát, aki nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, ha lesz reakciója az üggyel kapcsolatban, azt közösségi oldalán fogja megtenni.

FOTÓ: Filvig Géza / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek