Mit keres egy expárbeszédes a Jobbikban? Jakab Péter megfejtette: hát az összefogást!

Varsányi Bence

Szerző:
Varsányi Bence

2020.07.21. 16:14

A Párbeszéd volt Békés megyei elnöke belépett a békéscsabai Jobbikba. Mi jön ezután? Szabó Tímea a Mi Hazánk társelnökeként fog Dúró Dórával karöltve népviseletben zsidózni az ásotthalmi Magyar Szigeten?

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Február végén, amikor Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület és Kiss László, Óbuda szocialista polgármesterei bejelentették, hogy átigazolnak Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójába, a közvéleménynél jobban csak a Magyar Szocialista Párt maradék politikusai lepődtek meg, mert a két polgármester elvesztése jelentősen átrendezte a fővárosi erőviszonyokat.

Az esetben igazából semmi meglepő nem volt, a két polgármester erősebb pártot akarhatott maga mögé, mint a haldokló MSZP, a DK pedig a legerősebb ellenzéki párt, így egyértelmű volt a döntésük, az erő felé húztak.

Ennél sokkal furcsább átigazolás az, ami hétfőn történt:

Csonki Dávid, a Párbeszéd volt Békés megyei elnöke belépett a békéscsabai Jobbikba.

Itt ugye már nem magyarázható olyan egyszerűen a pártváltás, mint az újdonsült DK-soknál. Igaz, a Jobbik jelentősen erősebb támogatottsággal bír, mint a Párbeszéd nevű törpepárt, de nehezen érthető, hogy egy volt párbeszédes miért nem az erősebb, és nem mellesleg a politikai palettán az előző pártjához sokkal közelebb álló DK-ban vagy a Momentumban találja meg a számítását.

Mi lesz a következő? Semjén Zsolt belép a Munkáspárt tiszakécskei alapszervezetébe? Vona Gábor visszatér és főnixmadárként éleszti újjá a Magyar Szocialista Pártot? Szabó Tímea a Mi Hazánk társelnökeként fog Dúró Dórával karöltve népviseletben zsidózni az ásotthalmi Magyar Szigeten?

Nagyjából ilyen szintű képzavar Csonki belépése a Jobbikba. Egy elvileg zöld, progresszív, szociálisan érzékeny, gyakorlatilag talán kriptomarxista pártból egy ööö… mibe is? Jobboldali néppártba?

Végülis ha úgy nézem, akkor egy másik szociálisan érzékeny pártot talált magának az ex-párbeszédes, elvégre a Jobbik manapság rendszeresen posztol a szalonna és a parizer magas áráról a közösségi oldalakra, na meg Jakab Péter is hasonló performanszokban utazik a parlamentben, mint Szabó Tímea.

Ha már Jakab Péter: a Jobbik elnöke készségesen segített a rejtvény megfejtésében, amikor remek kognitívdisszonancia-redukcióval jelentkezett a Facebook-oldalán.

Jakab először is azt sérelmezi, hogy a Fidesz-média az átigazoláson csámcsog, pedig ezen most kivételesen lehet is csámcsogni, mert teljesen érthetetlen. A Fidesz-média megfejtése persze valami olyasmi, hogy személyesen Gyurcsány Ferenc irányítja a Jobbikot, és neki állt érdekében az átigazolás, de ezt a konteózgatást nyilánvalóan kár lenne tényként elfogadnunk, viszont jó lehetőséget adtak Jakabnak a fideszezésre. Bár neki igazából nincs is szüksége ahhoz az ilyen feldobott labdákra.

Jakab következő érve még jobb: Csonki nem Borkai, nem Deutsch, nem Boldog, nem Simonka, és nem Mengyi, akiknek hát tudjuk, hogy mik vannak a rovásukon.

Az érvelés kiváló, folytatnám a sort, kicsit extrémebben: Csonki továbbá nem Sztálin, nem Hitler, és nem Pol Pot, tehát tök jó, hogy belépett a Jobbikba!

A Fidesz-média pedig azért állt rá a témára Jakab szerint, mert az ilyen átigazolások a „Fidesz-maffiát” a létében fenyegetik.

A létében. Fenyegetik.

Akkor hát meg is van a mesterterv a kormányváltáshoz, mindössze csak elegendő számú vidéki politikusnak kell átülnie egy önmagában nem is mérhető pártból a holtversenyben negyedik legerősebb, és egyben a negyedik leggyengébb pártba! Sakk-matt, Mr. Orbán.

Persze sarkítok, mert amennyire sikerült kihámoznom Jakab dadaista bejegyzéséből,

ő a fenyegetés alatt a nagybetűs ÖSSZEFOGÁST értette. Az egyetlen, igazi mestertervet, amivel már annyiszor leváltották a Fidesz-kormányt.

Azt viszont akkor még nem tudtuk, de most már tudjuk, hogy az összefogás valójában nem a különböző pártok és politikusok együttműködését jelenti, hanem a politikusok különböző pártokba való átigazolását.

Az összefogás végre nemcsak egy végtelenül unalmas és hazug mantra, hanem fel lett töltve valódi tartalommal.

Köszönjük, ma is tanultunk valamit.

Olvasnál még Varsányi Bencétől az Azonnalin? Ide kattints!

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek