+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István
2020. július 20. hétfő, 14:18
Románia, Horvátország, Görögország, Olaszország és Ciprus van csak mögöttünk a nyaralásokról szóló EU-s statisztikában.
Az EU állampolgárainak 29 százaléka nem engedhette meg magának 2019-ben az egyhetes, otthonától távoli üdülést,

 

derült ki az Eurostat hétfőn közzétett adataiból, amelyeket nem kifejezetten külföldi nyaralásokra végeztek, hanem általában az „otthontól távol” eltöltött nyaralásokat vizsgálták.

 

Arra rá kell mutatni, hogy a különbség a tavalyi adat és az erre vonatkozó legutóbbi, 2010-es adat között éppen 10 százalékpontos, vagyis az elmúlt tíz évben 39 százalékról 29-re csökkent összességében azon EU-s állampolgárok száma, akik nem engedhették meg maguknak az egyhetes nyaralást. Magyarán az elmúlt tíz évben az EU népességének jóléte nőtt. Az idei évben viszont a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések valószínűleg ezeket az adatokat majd jelentősen módosítani fogják.

 

Az Eurostat adatai szerint keleti szomszédunk,

 

Románia áll a lista utolsó helyén.

 

A romániai népesség 54 százaléka nem engedhette meg magának 2019-ben az otthontól távoli nyaralást. Romániát Görögország (49 százalék), Horvátország (48 százalék), Ciprus (45 százalék), és Olaszország (44 százalék) követi.

 

A listán Magyarország éppen ezen államok után következik, vagyis

 

a magyar állampolgárok 42 százaléka nem engedhette meg magának 2019-ben azt, hogy egy hetet otthonától távol töltsön el nyaralási céllal.

 

Az ellenkező póluson a jóléti államok állampolgárai szerepelnek. Eszerint az EU-ból a svédek (10 százalék), a dánok és luxemburgiak (10-10 százalék), a finnek (12 százalék), és Németország és Ausztria (13-13 százalék) állampolgárai nem engedhették meg maguknak az egyhetes nyaralást. 

 

NYITÓKÉP: Strand a horvátországi Cres szigetén. Fotó: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sőt, a leszállított mennyiség akár ennek a duplája is lehet, ha a Bizottság lehívja a német gyártóval kötött szerződésben szereplő másik 900 millió adag vakcinára szóló opciót is.

2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.

Az emberi jogi szervezet szerint Putyinék arra használták fel a korábbi döntésüket, ami elvette Navalnijtól ezt a státuszt, hogy e mögé bújva „megpróbálják meggyilkolni” a politikust.

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás