3D nyomtatással készített csirkefalatok előállításán dolgozik a KFC

Szerző: Hutter Marianna
2020.07.20. 09:18

A KFC szerint sokkal környezetbarátabb lesz a csirkehús nyomtatása, például kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár, mint a klasszikus hústermelés.

3D nyomtatással készített csirkefalatok előállításán dolgozik a KFC

A világ első laboratóriumban készült csirkefalatjain dolgozik a KFC: ehhez egy orosz céggel készíttetnék el a húst a 3D nyomtatás technológiáját felhasználva. A nyomtatott hús alapanyaga csirkesejtekből és növényi anyagokból állna – írja a Verge a gyorsétteremlánc közleménye alapján.

Mint írták, a nyomtatott hús majd sokkal környezetbarátabb lehet a sima csirkehúsnál, miután annak, ha sejtekből növesztenek húst, kevesebb káros hatása van a környezetre:

például huszonötször kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár, ráadásul százszor kevesebb földterületre van hozzá szükség, mint a hagyományos mezőgazdasági húskészítés esetén.

Igaz, ezt a KFC egy olyan tanulmányra hivatkozva állította, amit nem csatoltak közleményükhöz.

Mindenesetre a nyomtatott csirkefalatokat a tervek szerint már 2020 őszén tesztelnék Moszkvában. Ugyanakkor a nyomtatott hús nem minősül majd vegetáriánusnak, hiszen bár alig fognak élő csirkéket használni a gyártáshoz, de azért mégiscsak állati eredetű alapanyagot használnak.

Ti ennétek 3D-s nyomtatással készült csirkefalatokat? Szavazzatok!

FOTÓ: Terry Lucas / Wikimedia Commons

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek