A KFC szerint sokkal környezetbarátabb lesz a csirkehús nyomtatása, például kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár, mint a klasszikus hústermelés.
A világ első laboratóriumban készült csirkefalatjain dolgozik a KFC: ehhez egy orosz céggel készíttetnék el a húst a 3D nyomtatás technológiáját felhasználva. A nyomtatott hús alapanyaga csirkesejtekből és növényi anyagokból állna – írja a Verge a gyorsétteremlánc közleménye alapján.
Mint írták, a nyomtatott hús majd sokkal környezetbarátabb lehet a sima csirkehúsnál, miután annak, ha sejtekből növesztenek húst, kevesebb káros hatása van a környezetre:
Igaz, ezt a KFC egy olyan tanulmányra hivatkozva állította, amit nem csatoltak közleményükhöz.
Mindenesetre a nyomtatott csirkefalatokat a tervek szerint már 2020 őszén tesztelnék Moszkvában. Ugyanakkor a nyomtatott hús nem minősül majd vegetáriánusnak, hiszen bár alig fognak élő csirkéket használni a gyártáshoz, de azért mégiscsak állati eredetű alapanyagot használnak.
Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!
Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.