+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. július 19. vasárnap, 19:36
Nem jutott dűlőre korábbi légiutas-kísérőivel az izlandi Icelandair légitársaság, ezért inkább megszünteti a munkaviszonyukat. Emiatt viszont pilótáiknak kell gondoskodni az így keletkező plusz feladatokról.
Hétfőtől véglegesen megszünteti minden jelenlegi légiutas-kísérője munkaviszonyát az izlandi Icelandair légitársaság. Miután a koronavírus-járvány miatt már eddig is csak minimális szolgáltatásokat biztosítottak járataikon, ezeket a jövőben a repülőgépek pilótáik fogják ellátni

 

– írja a Business Insider a közleményükre hivatkozva. 

 

Az Icelandair azt követően hozta meg döntését, hogy az Izlandi Légiutas-kísérő Szövetség elutasított egy új kollektív szerződést a céggel (amit a cég szerint pedig a légiutas-kísérőktől delegált tárgyalók aláírtak), és világossá vált, hogy nem fognak tudni megállapodni a későbbiekben sem a felek. A légitársaság közleménye szerint egyébként csak ideiglenesen fogják átvenni a feladatot a pilóták.

 

Mint a Business Insider megjegyzi, a légi-utaskísérők fontos szerepet játszanak a repülőutak biztonságának fenntartásában, és finoman szólva is kétséges, hogy fogják átvenni feladataikat pilóták, főleg, miután pénteken jelentette be a cég a hétfőtől kezdődő változást. Szerintük az sem nyilvánvaló, legális-e egy ilyen lépés azokon a területeken, ahol az izlandi társaság gépei repülnek, például Amerikában vagy éppen az Európai Unió tagországaiban. 

 

Egyébként tény, hogy az Icelandair forgalma is brutálisan visszaesett a koronavírus miatt: például míg 2019 májusában 419 ezer utasuk volt, 2020 májusában viszont már csak 3100.

 

Ti utaznátok olyan repülőgépen, ahol a pilótáknak kell a légiutas-kísérőknek is lenniük? Szavazzatok!

 

FOTÓ: Riik@mctr / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

És az egész EU-ban mi tartunk a legjobban a választási csalásoktól és a közösségi médiától is egy nemzetközi közvélemény-kutatás szerint.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás