+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. július 19. vasárnap, 19:36
Nem jutott dűlőre korábbi légiutas-kísérőivel az izlandi Icelandair légitársaság, ezért inkább megszünteti a munkaviszonyukat. Emiatt viszont pilótáiknak kell gondoskodni az így keletkező plusz feladatokról.
Hétfőtől véglegesen megszünteti minden jelenlegi légiutas-kísérője munkaviszonyát az izlandi Icelandair légitársaság. Miután a koronavírus-járvány miatt már eddig is csak minimális szolgáltatásokat biztosítottak járataikon, ezeket a jövőben a repülőgépek pilótáik fogják ellátni

 

– írja a Business Insider a közleményükre hivatkozva. 

 

Az Icelandair azt követően hozta meg döntését, hogy az Izlandi Légiutas-kísérő Szövetség elutasított egy új kollektív szerződést a céggel (amit a cég szerint pedig a légiutas-kísérőktől delegált tárgyalók aláírtak), és világossá vált, hogy nem fognak tudni megállapodni a későbbiekben sem a felek. A légitársaság közleménye szerint egyébként csak ideiglenesen fogják átvenni a feladatot a pilóták.

 

Mint a Business Insider megjegyzi, a légi-utaskísérők fontos szerepet játszanak a repülőutak biztonságának fenntartásában, és finoman szólva is kétséges, hogy fogják átvenni feladataikat pilóták, főleg, miután pénteken jelentette be a cég a hétfőtől kezdődő változást. Szerintük az sem nyilvánvaló, legális-e egy ilyen lépés azokon a területeken, ahol az izlandi társaság gépei repülnek, például Amerikában vagy éppen az Európai Unió tagországaiban. 

 

Egyébként tény, hogy az Icelandair forgalma is brutálisan visszaesett a koronavírus miatt: például míg 2019 májusában 419 ezer utasuk volt, 2020 májusában viszont már csak 3100.

 

Ti utaznátok olyan repülőgépen, ahol a pilótáknak kell a légiutas-kísérőknek is lenniük? Szavazzatok!

 

FOTÓ: Riik@mctr / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

William Barr, az Egyesült Államok igazságügy-minisztere nem először tesz vitás kijelentéseket. Ezúttal a kijárási tilalmat bevezető kormányzókat minősítette, szerinte az intézkedéseikkel megsértették a polgári szabadságjogokat.

Mármint a személyszállítás terén. Az áruszállítást alig érinti a járvány okozta csökkenés.

Ennyire őszintén, mint a miniszter a Die Pressének, rég nem beszélt senki arról, mikor maradhat a Fidesz az Európai Néppártban: ha azt a német CDU, a bajor CSU és az osztrák ÖVP úgy akarja.

A figyelemfelkeltés érdekében még egy nemlétező appot is indított egy aktivistacsoport. Na de hogy áll Budapest közvécék tekintetében? Szavazz!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás