Miért van szükség kultúrharcra tíz év Fidesz-kormányzás után is?

2020.07.16. 19:59

Tíz év Fidesz után is ezerrel pörög a kultúrharc, Schmidt Máriáék pedig most konferenciát is rendeztek a témában. Elmentünk és megkérdeztük, hogy mi ellen is harcolunk még mindig Magyarországon. Videó!

Magyar és külföldi előadókkal rendezett konferenciát a héten a Schmidt Mária által vezetett XXI. Század Intézet Mozgásban – Kultúrharc a XXI. században címmel. Az online is közvetített, reggeltől délutánig tartó eseményen úgy negyven-ötven néző vett részt, akik többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Schmidt Mária és Békés Márton történészek előadásait hallgathatták meg, illetve az esemény egy kerekasztal-beszélgetéssel zárult, amin a 888.hu-t főszerkesztő G. Fodor Gábor és az Alapjogokért Központot vezető Szánthó Miklós is a résztvevők között volt.

Az Azonnali is elment a konferenciára, ahol arról kérdeztük az előadókat, hogy

a Fidesz kormányzásának tizenegyedik évében mégis mi szükség van a kultúrharcra.

Schmidt Mária szerint azért, mert nem szigeten élünk, így érnek minket kulturális impulzusok például a tengerentúlról, Gulyás Gergely szerint pedig ugyan a Fidesznek köszönhetően itthon még van helyük a konzervatív hangoknak, küzdeni kell a liberális mainstream ellen. G. Fodor Gábor már általánosabban tekintett a kérdésre, szerinte a kultúrharc nem más, mint a különböző értékrendek megmérettetése, amire mindig szükség van.

A konferencián többször is elhangzott, hogy a kultúránk megőrzésének előfeltétele az etnikai stabilitás, erre is rákérdeztünk, és többek közt megtudtuk Szánthó Miklóstól, hogy Nagy-Magyarország ugyan soketnikumú volt, de nem olyan volt a multikulturalizmus, mint most Nyugaton.

Részletek a videóban!

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek