Te hová mész idén nyaralni?

2020.07.15. 17:18

Jól összezavarta az idei vakációszezont a koronavírus, de aki akar, az bel- és külföldre is elég sok helyre tud utazni. És te merre mész idén nyáron? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Te hová mész idén nyaralni?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Márciusban még úgy nézett ki: lényegében mindenki bel- és külföldi vakációjának lőttek a koronavírus miatt bevezetett korlátozások miatt. De Magyarország szerencsésen nagyon enyhén megúszta a vírus első hullámát, és több környező országban ellentétben, ahol már javában tombol a második hullám (vagy még az első sem ért véget igazán), itthon ennek nyoma sincs.

Így belföldön korlátozások nélkül lehet már utazgatni, pár ország – például Észak-Macedónia, Egyesült Királyság, Portugália vagy Bulgária, részletes lista itt – már Európában is szabadon utazhatunk. Például olyan, márciusban még különösen érintett helyre utazhatunk szabadon, mint Olaszország vagy Spanyolország. Szóval a lehetőségek kinyíltak,

ezért ezen a héten arra vagyunk kíváncsiak, hogy te merre mész, merre mentél az idén?

Az Azonnalinál is azon vagyunk, hogy megmutassuk nektek: Magyarország tele van remek helyekkel, már a sokadik nyaralós belföldi útikalauzunkat készítjük nektek, legyen szó akár Miskolcról, a Zemplénről, Egerről és környékéről, a nyugati végekről, a Szigetközről, de Kecskeméten és környékén is akad néznivaló. Arról is írtunk, hogy május vége óta nagyon megugrott a kereslet a hazai szálláshelyek iránt, az összes belföldi foglalás 34 százaléka pedig rögtön a Balatonhoz szól.

Emellett Fekő Ádám és Kardos Gábor között is egy elég jó vita bontakozott ki arról, hogy valójában mit is ér a Balaton, és érdemes-e megfontolni a „magyar tengert” idén az adriai helyett. Külföldön is érdemes nézelődni, és bár Horvátországban egyre több az új koronavírus-eset, megmutattuk nektek, mi a helyzet a horvát tengerparton, vagy az egy kicsit még mindig kihalt budapesti reptéren.

Ezek után pedig nincs más hátra, minthogy szavazzatok: mi a terv erre a rendhagyó idei nyárra?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek