Európa sokkal nagyobb bajban van annál, minthogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzon!

2020.07.14. 07:09

Olyan határozati javaslatról szavaz kedden a parlament, amely szerint Magyarország többek között akkor támogathatja az EU-s költségvetést, ha leállítják az ország ellen folyó hetes cikkes eljárást. Mi lesz ennek a vége, mi lesz a fontosabb az EU-nak, a pénz vagy a jogállamiság? Videó a képviselői irodaház elől.

Európa sokkal nagyobb bajban van annál, minthogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzon!

– fakadt ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, mikor arról az országgyűlési határozati javaslatról kérdeztük, amelyet kedden készül elfogadni a parlament, és amely szerint Magyarország akkor támogatná csak az Európai Unió következő többéves pénzügyi keretét, ha arról leválasztják a kifizetések feltételéül szabott jogállamisági követelményeket és leállítják a jogállamiság megsértése miatt indított hetes cikkes eljárásokat.

A kormánypártiak mindezt boszorkányüldözésnek tartják, a KDNP-s Vejkey Imre arról értekezett az Azonnalinak, hogy Strasbourgban (bár a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság nem uniós szerv) azt mondták neki, hogy keresztény értékeket kellene kivenni az Alaptörvényből ahhoz, hogy ne legyen probléma a jogállamisággal.

Ellenzéki képviselők ellenzik a javaslatot: a párbeszédes Tordai Bence nem fog szavazni, szerinte szégyenteljes, hogy a kormány azt próbálja beadni, hogy „Magyarországnak csak akkor érdeke uniós pénzt kapni, ha ők azt büntetlenül ellophatják”.

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek