+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. július 12. vasárnap, 14:25
Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

Nagyjából négyszáz szexmunkás vonult utcára hétvégén Hamburg St. Pauli kerületében, a Reeperbahnon, amely a város éjszakai életének a szíve, hogy a bordélyházakat érintő korlátozások ellen demonstráljanak – tudatja az észak-német közszolgálati média, az NDR. Johanna Weber, a tüntetést szervező szexmunkás szervezet szóvivője azt mondta,

 

nehezményezik, hogy miközben a fodrászatok, kozmetikák és a masszázsszalonok újra szabadon látogathatóak, a prosituáltakat a koronavírus-járványra hivatkozva továbbra sem engedik dolgozni.

 

Ezzel szerinte a kormány illegális munkavégzésre kényszerítheti őket, pedig a különböző érdekképviseletek már tettek javaslatotokat, amelyek szerintük alkalmasak lehetnek arra, hogy biztonságosan végezhessék a prostituáltak a munkájukat – amely egyébként Németországban nem ütközik törvénybe.

 

Ilyen javaslat volt a Reuters szerint például az, hogy a bordélyházakban is kötelező lenne a szájmaszk használata, a szellőztetések gyakoribbá tétele, valamint a látogatók kapcsolati hálójának feltérképezése.

 

A szexmunkásuk tüntetés előtt kiadott közelményükben hangsúlyozták, hogy

 

a higiénia az ő foglalkozásuk esetén még fontosabb, mint máshol, ezért nem értik, hogy más, testek közelségét és érintéseket igénylő szakmáktól eltérően nekik miért nem engedik négy hónap után a tevékenységük folyatását. 

 

„Úgy érezzük, megfeledkezett rólunk a politika” – fogalmaznak közleményükben.

 

Hamburgban nem csak az ottani szexmunkásokért emelték fel a hangjukat a tüntetők, Németország-szerte a enyhítéseket követeltek.

 

Nincsenek megbízható adatok a szexmunkások pontos németországi számáról, mindenesetre 2018 végéig a prostituáltakat védő törvény értelmében 32800-an regisztrálták magukat a hatóságoknál.

 

NYITÓKÉP: hds / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás