Már a törölt fájljainkat is visszaállíthatjuk Windowson

Szerző: Fekő Ádám
2020.07.07. 10:09

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Már a törölt fájljainkat is visszaállíthatjuk Windowson

Nagy változás várható azok életében, akik akaratuk ellenére végleg megszabadulnak egy fájltól: a Microsoft ingyenes helyreállító programot adott ki, és bár még csak fejlesztési fázisban van, a Microsoft Store-ból már be is szerezhető.

Mivel a Windows File Recovery nevet kapott program egyelőre mindenféle parancssorokkal futtatható csak, szerencsére a támogatói oldalon elég hülyebiztosan elmagyarázzák, hogyan kell használni, ha esetleg nem tudjuk kivárni az elvileg készülő grafikus felületet, bár angolul azért érdemes hozzá tudni.

A program nem tud mindent visszahozni, de a lényeget igen: Office-dokumentumokért, PDF-, JPEG-, MP3- és ZIP-fájlokért már nem kell aggódni,

tehát gyakorlatilag csak a nélkülözhetetlen videóinkat kell olyan helyre mentenünk, ahonnan tuti nem töröljük le egy gyengébb pillanatban.

A program SD-kártyán és USB-n is tud dolgozni.

Ami még fontos, hogy érdemes hozzá a Windows 10 legújabb verzióját használni.

KIEMELT KÉP: Movieclips Classic / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek