Győrtől akkor miért nem vették el az Audi pénzét? Gödiek a Samsung-ügyről

2020.07.06. 17:35

A Budapesttől nem messze, a Duna-parton fekvő Göd mostanában azzal került a hírekbe, hogy egyrészt a kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt, másrészt komoly konfliktusok bontakoztak ki a momentumos polgármester és helyi DK-s és LMP-s szövetségesei között. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó.

„Győrtől akkor miért nem vették el az Audi pénzét?”

– tette fel a költői kérdést az egyik gödi férfi, akit arról kérdeztünk: mit szól hozzá, hogy a kormány elveszi Gödtől a helyi Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt, ami a város költségvetésének harmadát teszi ki. Szerinte ez ahhoz fog vezetni, hogy az ingatlanadót fogják emelni, illetve megszüntetik az arra vonatkozó mentességeket.

A Samsung-ügy egyébként jobban lázban tartja a közvéleményt, mint az a tény, hogy pár napja odáig fajult a konfliktus a várost október óta vezető momentumos Balogh Csaba polgármester és szövetségesei között, hogy a polgármester DK-s és LMP-s alpolgármestereit lefokozta, a képviselő-testületben pedig együtt szavaztak fideszesek, DK-sok, LMP-sek és jobbikosok a polgármester jogköreinek szűkítésére.

Az Azonnali által megkérdezett járókelők közül többen nem is hallottak az önkormányzatban dúló belharcról, de volt olyan is, aki úgy kommentálta az ügyet:

„Az összefogás, az nem így néz ki.”
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek