+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. július 6. hétfő, 08:27
Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Pont, ahogyan a korábbi nemzeti konzultációk esetén történt, úgy a koronavírusról – na és persze Soros Györgyről – szóló mostani esetén sem kötelező valós e-mail címet megadni annak kitöltéséhez, legalábbis a kitöltés végén pont úgy megköszönik a válaszadást, mintha létező címről adna valaki válaszokat – derül ki a nemzeti konzultáció oldaláról.

 

Ez azt jelenti, gyakorlatilag bárki bármilyen valós vagy nem valós e-mail címet beírhat, annak hitelességét nem fogja senki sem ellenőrizni, nem jön hitelesítő link a megadott e-mail címre.

 

Ráadásul az Azonnali tapasztalata szerint az online nemzeti konzultáció több alkalommal is kitölthető ugyanarról a számítógépről.

 

Na de akkor mire figyelt a kormány? Például arra, hogy konkrétan ugyanarról az e-mail címről azért csak egyszer lehessen kitölteni, illetve arra, hogy a konzultálni vágyó polgár legfeljebb 120 évet adhasson meg életkorául.

 

Persze senkit sem szeretnénk kamu adatok megadására biztatni, de így azért megkérdőjeleződik, mennyire vehető komolyan az online konzultáció eredménye.

 

Lévén nem új, hogy megtrükközhető az online konzultáció, a kormányt már régebben is kérdezték erről. Például 2017-ben erre az volt a válasz: a kormány bízik a „magyar emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egy alkalommal tölti ki azt”, és hogy az eddigi nemzeti konzultációkon a beérkező válaszok mindössze 5 százalékát kapták az interneten keresztül.

 

Egyébként a mostani nemzeti konzultáció ellen az ellenzék – akik szerint a kérdéssor hazug és manipulatív – azzal próbál fellépni, hogy arra kérik az állampolgárokat, ne a kormánynak küldjék vissza az íveket, hanem adják oda nekik.

 

 

FOTÓ: Dömötör Csaba / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az eheti Helyzet!

Noha Budapesten és Dél-Tirolban is elmaradnak idén a karácsonyi vásárok, Ausztria fővárosa ragaszkodik hagyományaihoz.

A koronavírus mikrorészecskéi az arcpajzsnak lényegében minden oldaláról bejuthatnak az ember szájába és orrába, az ugyanis nem zár szorosan.

A szokásos ellenzéki tüntetés mellett a hétvégén a rezsim mellett is lesz egy tüntetés.

A zoknik azonban kevesebb, mint 2000 eurót értek.

Az iskolák nagy részében meg bevezetik a távoktatást.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Ha vannak megunt ruhadarabjaid, akkor most elcserélheted őket. A gazdátlanul maradt ruhákat jótékony célokra ajánlják majd fel. Október 24, Auróra.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Twitter megosztás Google+ megosztás