+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. július 6. hétfő, 08:27
Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Pont, ahogyan a korábbi nemzeti konzultációk esetén történt, úgy a koronavírusról – na és persze Soros Györgyről – szóló mostani esetén sem kötelező valós e-mail címet megadni annak kitöltéséhez, legalábbis a kitöltés végén pont úgy megköszönik a válaszadást, mintha létező címről adna valaki válaszokat – derül ki a nemzeti konzultáció oldaláról.

 

Ez azt jelenti, gyakorlatilag bárki bármilyen valós vagy nem valós e-mail címet beírhat, annak hitelességét nem fogja senki sem ellenőrizni, nem jön hitelesítő link a megadott e-mail címre.

 

Ráadásul az Azonnali tapasztalata szerint az online nemzeti konzultáció több alkalommal is kitölthető ugyanarról a számítógépről.

 

Na de akkor mire figyelt a kormány? Például arra, hogy konkrétan ugyanarról az e-mail címről azért csak egyszer lehessen kitölteni, illetve arra, hogy a konzultálni vágyó polgár legfeljebb 120 évet adhasson meg életkorául.

 

Persze senkit sem szeretnénk kamu adatok megadására biztatni, de így azért megkérdőjeleződik, mennyire vehető komolyan az online konzultáció eredménye.

 

Lévén nem új, hogy megtrükközhető az online konzultáció, a kormányt már régebben is kérdezték erről. Például 2017-ben erre az volt a válasz: a kormány bízik a „magyar emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egy alkalommal tölti ki azt”, és hogy az eddigi nemzeti konzultációkon a beérkező válaszok mindössze 5 százalékát kapták az interneten keresztül.

 

Egyébként a mostani nemzeti konzultáció ellen az ellenzék – akik szerint a kérdéssor hazug és manipulatív – azzal próbál fellépni, hogy arra kérik az állampolgárokat, ne a kormánynak küldjék vissza az íveket, hanem adják oda nekik.

 

 

FOTÓ: Dömötör Csaba / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás