+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. július 6. hétfő, 08:27
Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Pont, ahogyan a korábbi nemzeti konzultációk esetén történt, úgy a koronavírusról – na és persze Soros Györgyről – szóló mostani esetén sem kötelező valós e-mail címet megadni annak kitöltéséhez, legalábbis a kitöltés végén pont úgy megköszönik a válaszadást, mintha létező címről adna valaki válaszokat – derül ki a nemzeti konzultáció oldaláról.

 

Ez azt jelenti, gyakorlatilag bárki bármilyen valós vagy nem valós e-mail címet beírhat, annak hitelességét nem fogja senki sem ellenőrizni, nem jön hitelesítő link a megadott e-mail címre.

 

Ráadásul az Azonnali tapasztalata szerint az online nemzeti konzultáció több alkalommal is kitölthető ugyanarról a számítógépről.

 

Na de akkor mire figyelt a kormány? Például arra, hogy konkrétan ugyanarról az e-mail címről azért csak egyszer lehessen kitölteni, illetve arra, hogy a konzultálni vágyó polgár legfeljebb 120 évet adhasson meg életkorául.

 

Persze senkit sem szeretnénk kamu adatok megadására biztatni, de így azért megkérdőjeleződik, mennyire vehető komolyan az online konzultáció eredménye.

 

Lévén nem új, hogy megtrükközhető az online konzultáció, a kormányt már régebben is kérdezték erről. Például 2017-ben erre az volt a válasz: a kormány bízik a „magyar emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egy alkalommal tölti ki azt”, és hogy az eddigi nemzeti konzultációkon a beérkező válaszok mindössze 5 százalékát kapták az interneten keresztül.

 

Egyébként a mostani nemzeti konzultáció ellen az ellenzék – akik szerint a kérdéssor hazug és manipulatív – azzal próbál fellépni, hogy arra kérik az állampolgárokat, ne a kormánynak küldjék vissza az íveket, hanem adják oda nekik.

 

 

FOTÓ: Dömötör Csaba / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Május 10. több román értelmiségi szerint az erdélyi magyarokkal közös, integratív nemzeti ünnep is lehetne. De mi vezetett a Román Királyság megalapításához, és kik a román monarchisták főhősei?

Hiába tartják a szakértők jó készítménynek a két vakcinát, mivel elegendő mRNS-vakcina érkezik az országba, így szerintük felesleges használni.

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja a veszteséget.

A korábbi kormányzati kommunikáció szerint május közepére hat, május végére hétmillió ember kaphatja meg az első koronavírus elleni oltását, azonban ezektől a számoktól jócskán elmaradunk.

168 települést ért el a több civil szervezet által lebonyolított kampány, 5 ezren már meg is kaphatták az első oltást. Tabletekkel regisztrálnak, konteókkal küzdenek meg.

1941. május 10-én Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese váratlanul Skóciába repült. Állítólag arra akarta rávenni Churchill ellenzékét: kössenek békét Németországgal, hogy elkerüljék a kétfrontos háborút.

Azt mondják, nemcsak a szavak szintjén foglakoznának velük.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Twitter megosztás Google+ megosztás