Vonattal rohamozzák meg a csehek a horvát tengerpartot

Szerző: Galavits Patrik
2020.07.01. 12:01

Telitalálatnak bizonyult a cseh magán-vasúttársaság közvetlen járata a horvát tengerpartra: már 30 ezernél is több jegyet adtak el a vonatokra.

Vonattal rohamozzák meg a csehek a horvát tengerpartot

Mi is írtunk arról, hogy a cseh magán-vasúttársaság, a RegioJet június 30-tól szeptember 26-ig közvetlen járatokat indít a horvát tengerpartra Prágából. A vonatok végállomása Fiume, közben pedig érintik Magyarországot is. Itthon Csornán lehet felszállni a RegioJet Horvátországba tartó szerelvényeire, ez pedig jelenleg az egyetlen esély, hogy vasúton közvetlenül érhessük el az Adriát: a MÁV tájékoztatása szerint ugyanis idén nyáron a megszokott járatok nem indulnak Budapestről Fiumébe és Splitbe – ezeket csak zágrábi átszállással lehet elérni.

Pedig a cseh példából kiindulva, nagy sikere lehetne a közvetlen járatoknak.

A RegioJet ugyanis a Reuters tudósítása alapján már több, mint 30 ezer jegyet eladott a Horvátországba közlekedő vonatokra.

Július 11-étől naponta indulnak majd a járatok, amelyek egyszerre 560 utast tudnak szállítani – Prágából a legolcsóbban 590 koronáért (7700 forint) lehet jegyet váltani.

Csehországban két évvel ezelőtt szüntették meg a közvetlen horvátországi járatokat, mert veszteségesen üzemeltek. Most a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások után sokan mégis a vonatot választják, hogy az Adriához jussanak. Sokan a dugókat akarják elkerülni, mások egyszerűen kalandosnak tartják a 15 órás utat.

„Többször megtettem már ezt az utat autóval. Vonattal kényelmes és kalandosabb, szerintem jó, hogy így is el lehet jutni a tengerpartra” – mondta a Reutersnek az egyik cseh utazó.

A cseh turisták elsőszámú nyári úti célja már régóta Horvátország – ezt a hagyományt csak a 2015-ös menekültválság tudta megtörni. Abban az évben a legtöbb cseh inkább Szlovákiában vakációzott.

NYITÓKÉP: RegioJet CZ / Facebook

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek