Már Ausztriába is vehetünk mobilról vonatjegyet a MÁV-nál

Szerző: Illés Gergő
2020.07.01. 15:44

Sokan használják már jegyvásárlásra a MÁV-appot, de eddig volt egy nagy hátránya: csak belföldön lehetett vele vonatjegyet váltani. Mostantól ez változik, egyelőre csak Ausztriába, de már nemzetközi vonatjegyet is vehetünk egyszerűen a mobilunkról.

Már Ausztriába is vehetünk mobilról vonatjegyet a MÁV-nál

Egy frissítés után újabb funkcióval bővült csütörtökön a MÁV mobiltelefonos applikációja – vette észre az Azonnali. A belföldi jegy- és bérletvásárlás mellett immár nemzetközi vonatjegyeket is vehetünk az alkalmazásban, igaz, egyelőre nem minden országban:

csupán a Magyarországról Ausztriába, illetve Ausztriából Magyarországra induló viszonylatokon elérhető a mobilos jegyváltás.

Nemzetközi mobiljegyet váltani az alkalmazás letöltése (Androidon itt, iOS-en pedig itt a link az alkalmazásboltba), majd a MÁV-fiók regisztrációja után épp olyan egyszerű, mint belföldi jegyet venni. Az oldalsó menüből először a „Nemzetközi jegy” funkcióra kell rábökni, majd az előugró képernyőn kell megadni, hogy hová és mikor utaznánk. Ezt követően a találati listából kell kiválasztani a nekünk tetsző ajánlatot, a Budapest-Bécs-viszonylaton például ugyanúgy látható az összes elérhető vonat, mintha személyesen, a nemzetközi jegypénztárból, vagy a már jelenleg is működő, de rettentő körülményes és elavult online jegyvásárlási felületen próbálkoznánk.

A vásárlás gombra kattintva meg kell adni az utas(ok) adatait, innen pedig rögtön a fizetési felületre jutunk. A megvásárolt jegyet, csakúgy, mint a belföldi jegyvásárlásnál, a „Jegyeim” fülnél lehet előhívni.

NEMZETKÖZI JEGYVÁSÁRLÁS MOBILON NÉGY EGYSZERŰ LÉPÉSBEN.

Így – legalábbis a MÁV legnépszerűbb nemzetközi viszonylatának számító Ausztria felé – egy körülményes nyűgből pofonegyszerű, két perc alatt lezavarható folyamattá válik a jegyvásárlás. Igaz, a mobilos jegynek van hátránya is:

ellentétben a belföldi jegyekkel nem érvényes rá az online vásárlás miatti 10 százalékos kedvezmény,

ráadásul a jegy nem is visszaváltható – ha belföldi jegyet vásárolunk, de mégis meggondoljuk magunkat, akkor a jegyárat egészen az indulás előtti egy óráig visszatéríti a MÁV.

BORÍTÓKÉP: MÁV Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek