+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. július 1. szerda, 15:44
Sokan használják már jegyvásárlásra a MÁV-appot, de eddig volt egy nagy hátránya: csak belföldön lehetett vele vonatjegyet váltani. Mostantól ez változik, egyelőre csak Ausztriába, de már nemzetközi vonatjegyet is vehetünk egyszerűen a mobilunkról.

Egy frissítés után újabb funkcióval bővült csütörtökön a MÁV mobiltelefonos applikációja – vette észre az Azonnali. A belföldi jegy- és bérletvásárlás mellett immár nemzetközi vonatjegyeket is vehetünk az alkalmazásban, igaz, egyelőre nem minden országban:

 

csupán a Magyarországról Ausztriába, illetve Ausztriából Magyarországra induló viszonylatokon elérhető a mobilos jegyváltás.

 

Nemzetközi mobiljegyet váltani az alkalmazás letöltése (Androidon itt, iOS-en pedig itt a link az alkalmazásboltba), majd a MÁV-fiók regisztrációja után épp olyan egyszerű, mint belföldi jegyet venni. Az oldalsó menüből először a „Nemzetközi jegy” funkcióra kell rábökni, majd az előugró képernyőn kell megadni, hogy hová és mikor utaznánk. Ezt követően a találati listából kell kiválasztani a nekünk tetsző ajánlatot, a Budapest-Bécs-viszonylaton például ugyanúgy látható az összes elérhető vonat, mintha személyesen, a nemzetközi jegypénztárból, vagy a már jelenleg is működő, de rettentő körülményes és elavult online jegyvásárlási felületen próbálkoznánk.

 

A vásárlás gombra kattintva meg kell adni az utas(ok) adatait, innen pedig rögtön a fizetési felületre jutunk. A megvásárolt jegyet, csakúgy, mint a belföldi jegyvásárlásnál, a „Jegyeim” fülnél lehet előhívni.

 

NEMZETKÖZI JEGYVÁSÁRLÁS MOBILON NÉGY EGYSZERŰ LÉPÉSBEN.

 

Így – legalábbis a MÁV legnépszerűbb nemzetközi viszonylatának számító Ausztria felé – egy körülményes nyűgből pofonegyszerű, két perc alatt lezavarható folyamattá válik a jegyvásárlás. Igaz, a mobilos jegynek van hátránya is:

 

ellentétben a belföldi jegyekkel nem érvényes rá az online vásárlás miatti 10 százalékos kedvezmény,

 

ráadásul a jegy nem is visszaváltható – ha belföldi jegyet vásárolunk, de mégis meggondoljuk magunkat, akkor a jegyárat egészen az indulás előtti egy óráig visszatéríti a MÁV.

 

BORÍTÓKÉP: MÁV Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A belarusz ellenzéki vezető úgy látja: Belaruszban eszkalálódik a helyzet, ezért az országoknak gyorsan kellene cselekedni. Cihanouszkaja nem látja értelmét a hazatérésnek.

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás