+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 28. vasárnap, 19:11
A brit légitársaság épp megjelent volna Budapesten is, de most még az is lehet, hogy bedől az egész a koronavírus miatt.

900 millió fontos, azaz úgy 350 milliárd forintos mentőcsomagot próbál összehozni magánbefektetői támogatásokból a brit légitársaság, a Virgin Atlantic. A cég a koronavírus miatt eltűnt utasok hiányát nyögi erősen, ami miatt 250 millió fontot kölcsönben akar felvenni, és több mint 200 milliót a részvényesekkel dobat össze, többek közt a cég 49 százalékát birtokló Sir Richard Bransontól is, emellett tárgyalnak összesen szintén százmilliónyi kifizetéseik halasztásáról, illetve az is lehet, a brit kormány is beszáll százmillióval.

 

Branson eredetileg 500 millió fontos kölcsönt kért, biztosítékként a karibi magánszigetét ajánlotta fel.

 

Bár a Virgin július elejére adott magának határidőt, hogy rendezze a sorait, a Guardian forrásai szerint el fog húzódni tovább a mentőcsomag kidolgozása, aminek nyilván az sem tesz jót, hogy a légitársaság becslései szerint három év kellhet ahhoz, hogy a 2019-es szintre álljon vissza a repülési hajlandóság.

 

A társaság már most 3000 elbocsátott dolgozónál jár, csökkentette a flottája méretét, illetve teljesen megszüntette a jelenlétét London Gatwick repterén.

 

Tovább rontja a kilátásokat, hogy a Virgin-csoport ausztrál szárnya, a Virgin Australia már csődbe is ment április végére, és csődvédelmet kért a kormánytól.

 

A Virgin Atlantic még 2019-ben jelentette be, bővülési terveit, akkor Budapest is szerepelt a terveik között.

 

Nyilván nem csak a Virginnek nehéz ez az év: ahogy arról az Azonnali is írt, a német és az osztrák kormánynak is ki kellett segítenie a Lufthansát a járvány miatt. A magyar Wizz Airről épp a héten terjedt el a hír, hogy beszánt 14 járatot, de mint kiderült, itt csak a menetrendet alakították át.

 

FOTÓ: Skeeze / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

És az egész EU-ban mi tartunk a legjobban a választási csalásoktól és a közösségi médiától is egy nemzetközi közvélemény-kutatás szerint.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás