+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 28. vasárnap, 19:11
A brit légitársaság épp megjelent volna Budapesten is, de most még az is lehet, hogy bedől az egész a koronavírus miatt.

900 millió fontos, azaz úgy 350 milliárd forintos mentőcsomagot próbál összehozni magánbefektetői támogatásokból a brit légitársaság, a Virgin Atlantic. A cég a koronavírus miatt eltűnt utasok hiányát nyögi erősen, ami miatt 250 millió fontot kölcsönben akar felvenni, és több mint 200 milliót a részvényesekkel dobat össze, többek közt a cég 49 százalékát birtokló Sir Richard Bransontól is, emellett tárgyalnak összesen szintén százmilliónyi kifizetéseik halasztásáról, illetve az is lehet, a brit kormány is beszáll százmillióval.

 

Branson eredetileg 500 millió fontos kölcsönt kért, biztosítékként a karibi magánszigetét ajánlotta fel.

 

Bár a Virgin július elejére adott magának határidőt, hogy rendezze a sorait, a Guardian forrásai szerint el fog húzódni tovább a mentőcsomag kidolgozása, aminek nyilván az sem tesz jót, hogy a légitársaság becslései szerint három év kellhet ahhoz, hogy a 2019-es szintre álljon vissza a repülési hajlandóság.

 

A társaság már most 3000 elbocsátott dolgozónál jár, csökkentette a flottája méretét, illetve teljesen megszüntette a jelenlétét London Gatwick repterén.

 

Tovább rontja a kilátásokat, hogy a Virgin-csoport ausztrál szárnya, a Virgin Australia már csődbe is ment április végére, és csődvédelmet kért a kormánytól.

 

A Virgin Atlantic még 2019-ben jelentette be, bővülési terveit, akkor Budapest is szerepelt a terveik között.

 

Nyilván nem csak a Virginnek nehéz ez az év: ahogy arról az Azonnali is írt, a német és az osztrák kormánynak is ki kellett segítenie a Lufthansát a járvány miatt. A magyar Wizz Airről épp a héten terjedt el a hír, hogy beszánt 14 járatot, de mint kiderült, itt csak a menetrendet alakították át.

 

FOTÓ: Skeeze / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzat legfelsőbb szintjeivel szeretne hivatalos egyeztető fórumot Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, mivel úgy véli, jelenleg nem elég hatékony kommunikáció a kormánnyal.

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás