900 millió fontos mentőcsomagon dolgozik a Virgin Atlantic

Szerző: Fekő Ádám
2020.06.28. 19:11

A brit légitársaság épp megjelent volna Budapesten is, de most még az is lehet, hogy bedől az egész a koronavírus miatt.

900 millió fontos mentőcsomagon dolgozik a Virgin Atlantic

900 millió fontos, azaz úgy 350 milliárd forintos mentőcsomagot próbál összehozni magánbefektetői támogatásokból a brit légitársaság, a Virgin Atlantic. A cég a koronavírus miatt eltűnt utasok hiányát nyögi erősen, ami miatt 250 millió fontot kölcsönben akar felvenni, és több mint 200 milliót a részvényesekkel dobat össze, többek közt a cég 49 százalékát birtokló Sir Richard Bransontól is, emellett tárgyalnak összesen szintén százmilliónyi kifizetéseik halasztásáról, illetve az is lehet, a brit kormány is beszáll százmillióval.

Branson eredetileg 500 millió fontos kölcsönt kért, biztosítékként a karibi magánszigetét ajánlotta fel.

Bár a Virgin július elejére adott magának határidőt, hogy rendezze a sorait, a Guardian forrásai szerint el fog húzódni tovább a mentőcsomag kidolgozása, aminek nyilván az sem tesz jót, hogy a légitársaság becslései szerint három év kellhet ahhoz, hogy a 2019-es szintre álljon vissza a repülési hajlandóság.

A társaság már most 3000 elbocsátott dolgozónál jár, csökkentette a flottája méretét, illetve teljesen megszüntette a jelenlétét London Gatwick repterén.

Tovább rontja a kilátásokat, hogy a Virgin-csoport ausztrál szárnya, a Virgin Australia már csődbe is ment április végére, és csődvédelmet kért a kormánytól.

A Virgin Atlantic még 2019-ben jelentette be, bővülési terveit, akkor Budapest is szerepelt a terveik között.

Nyilván nem csak a Virginnek nehéz ez az év: ahogy arról az Azonnali is írt, a német és az osztrák kormánynak is ki kellett segítenie a Lufthansát a járvány miatt. A magyar Wizz Airről épp a héten terjedt el a hír, hogy beszánt 14 járatot, de mint kiderült, itt csak a menetrendet alakították át.

FOTÓ: Skeeze / Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek