+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 26. péntek, 08:19
Csütörtökön a társaság számos balkáni útvonala eltűnt a menetrendből, de nem sokáig: már újra lehet a balkáni járatokra foglalni.

UPDATE: A cégtől szokatlan lassúsággal elkezdte visszatölteni a Wizz a kivett járatok időpontjait egész más menetrenddel, úgyhogy úgy tűnik, mégis repülhetünk a Balkánra.

 

Tizennégy magyar útvonal tűnt el teljesen a magyar fapados Wizz Air kínálatából július 20-tól. Azt eddig is lehetett sejteni, hogy a koronavírus miatt nagyjából teljesen bedőlt repülés miatt lesznek változások a nyári menetrendben, de a mértéke azért meglepő, ahogy pár úticél is: a cég szinte a teljes balkáni útvonalát levágja – írja az Okosutas.

 

Ez azt jelenti, hogy július 20 után csak a koszovói Pristinába repülnek, búcsút mondhatunk Szarajevónak, Tiranának, Szkopjének és Podgoricának.

 

A hír főleg azért érdekes, mert a balkáni útvonalakat a cég állami támogatással működtette, ezzel együtt elvileg 2021-ig vállalták. A döntés azért is érdekes, mert az állam gyakorlatilag azt vállalta, hogy kipótolja a veszteségeket ezeken a járatokon, a G7 2019-es cikke szerint már akkorra milliárdos nagyságrendű összegeket költöttek erre.

 

Viszont épp a legsikertelenebbek közé tartozó koszovói vonal maradt meg, miközben a az észak macedón, a montenegrói és az albán is úgy tűnt, hogy jól fut.

 

A Wizz Airnek is feltettük a kérdést többek közt arról, az állam lépett-e ki a együttműködésből, vagy a cég döntött így, és amint válaszolnak, természetesen közöljük.

 

De nem csak a balkáni útvonalakat zárták be Budapestről: úgy tűnik, le kell mondani Közép-Ázsia vidámparkjáról, a korábban Asztanaként létezett Nur-Szultanról, bukik Malmö, Bologna, Nápoly, le kell mondanunk három idén megnyitott ukrán vonalról (Harkov, Zaporizzsja, Odessza), illetve Göteborgról.

 

Ritkul a debreceni repülés is, a keletiek Párizst és Mallorcát kell, hogy elengedjék.

 

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József még március közepén optimistán nyilatkozott a koronavírus utáni lehetőségekről az Indexnek, de ez a menetrend mégis arról tanúskodik, nem számolnak túlzottan megnövekedett utazási kedvvel mostanában.

 

FOTÓ: Airplane

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Ha munkaeszközökről van szó, mindenkinek mások a preferenciái. Egy valami azonban mindenkiben közös: a tökéletes választásra való törekvés.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás