+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 26. péntek, 08:19
Csütörtökön a társaság számos balkáni útvonala eltűnt a menetrendből, de nem sokáig: már újra lehet a balkáni járatokra foglalni.

UPDATE: A cégtől szokatlan lassúsággal elkezdte visszatölteni a Wizz a kivett járatok időpontjait egész más menetrenddel, úgyhogy úgy tűnik, mégis repülhetünk a Balkánra.

 

Tizennégy magyar útvonal tűnt el teljesen a magyar fapados Wizz Air kínálatából július 20-tól. Azt eddig is lehetett sejteni, hogy a koronavírus miatt nagyjából teljesen bedőlt repülés miatt lesznek változások a nyári menetrendben, de a mértéke azért meglepő, ahogy pár úticél is: a cég szinte a teljes balkáni útvonalát levágja – írja az Okosutas.

 

Ez azt jelenti, hogy július 20 után csak a koszovói Pristinába repülnek, búcsút mondhatunk Szarajevónak, Tiranának, Szkopjének és Podgoricának.

 

A hír főleg azért érdekes, mert a balkáni útvonalakat a cég állami támogatással működtette, ezzel együtt elvileg 2021-ig vállalták. A döntés azért is érdekes, mert az állam gyakorlatilag azt vállalta, hogy kipótolja a veszteségeket ezeken a járatokon, a G7 2019-es cikke szerint már akkorra milliárdos nagyságrendű összegeket költöttek erre.

 

Viszont épp a legsikertelenebbek közé tartozó koszovói vonal maradt meg, miközben a az észak macedón, a montenegrói és az albán is úgy tűnt, hogy jól fut.

 

A Wizz Airnek is feltettük a kérdést többek közt arról, az állam lépett-e ki a együttműködésből, vagy a cég döntött így, és amint válaszolnak, természetesen közöljük.

 

De nem csak a balkáni útvonalakat zárták be Budapestről: úgy tűnik, le kell mondani Közép-Ázsia vidámparkjáról, a korábban Asztanaként létezett Nur-Szultanról, bukik Malmö, Bologna, Nápoly, le kell mondanunk három idén megnyitott ukrán vonalról (Harkov, Zaporizzsja, Odessza), illetve Göteborgról.

 

Ritkul a debreceni repülés is, a keletiek Párizst és Mallorcát kell, hogy elengedjék.

 

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József még március közepén optimistán nyilatkozott a koronavírus utáni lehetőségekről az Indexnek, de ez a menetrend mégis arról tanúskodik, nem számolnak túlzottan megnövekedett utazási kedvvel mostanában.

 

FOTÓ: Airplane

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

És az egész EU-ban mi tartunk a legjobban a választási csalásoktól és a közösségi médiától is egy nemzetközi közvélemény-kutatás szerint.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás