+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 26. péntek, 10:22
Dél-Anglia tengerpartjain óriási tömegjelenetek alakultak ki, nem csoda, hogy sokan már a járvány második hullámától tartanak.

Nem hatottak az otthonmaradásra ösztökélő üzenetek, az angolok ugyanis az év eddigi legmelegebb napján csütörtökön elözönlötték a népszerű üdülőhely Bournemouth strandját – írja a BBC.

 

A rendőrség óriási dugókról számolt be a városkába vezető utakon, csütörtök estére pedig Sandbanks-félsziget zsúfolásig megtelt a strandolókkal,

 

hiába kérte az önkormányzat mindenkitől, hogy „maradjanak távol”, és július 4-ig (amikor hivatalosan megnyitnának a strandok a kisvárosban) ne is jöjjenek.

 

„Normális esetben örömmel vennénk, hogy idejöttök, de egyelőre légyszíves maradjatok távol és maradjatok biztonságban” – írja az üdülőváros hivatalos Facebook-oldalán.

 

 

Az önkormányzat vezetője (aki a brit politikai rendszerben a helyben legerősebb párt önkormányzati frakcióvezetőjét jelenti), Vikki Slade elmondta: „sok ember felelőtlen viselkedése és cselekedetei egyszerűen sokkolóak”, és hozzátette, fel van háborodva a strandokon felbukkanó tömegeken. „Nem volt más választásunk, mint súlyos incidenst bejelenteni, és vészhelyzeti válaszakciót kezdeményezni” – tette hozzá.

 

A Bournemouthot is magában foglaló választási körzet parlamenti képviselője, Tobias Ellwood szerint pedig

 

„szomorú látni, hogy sok ember mennyire önzően és veszélyesen viselkedik”.

 

Eddig a miniszterelnöki hivatal naponta beszámolt a koronavírus történéseiről, viszont a járványügyi helyzet enyhülésével ezek a napi tájékoztatók megszűntek – Ellwood szerint ez elég kár, hiszen itt lenne az ideje az egész országgal tudatni, mi történik Bournemouthban, és mindenkit felszólítani az otthonmaradásra.

 

 

Bár a helyzet már javulóban van, az Egyesült Királyságban továbbra is súlyos a járványügyi helyzet. Jelenleg a világon itt regisztrálták az ötödik legtöbb esetet: péntek reggelig 308 ezer fertőzöttről és több mint 43 ezer halálesetről számoltak be a hatóságok a koronavírus-járvány következtében. 

 

Sokan attól tartanak, hogy például a strandokon kialakuló tömegjelenetek következtében ismét felerősödhet a járvány, és egy második hullámmal kell majd szembenézni.  Matt Hancock egészségügyi miniszter figyelmeztetett is, ha kell, újból lezárják a strandokat. Ugyanakkor hozzátette: ezt nem szívesen tenné meg, mert az embereknek egy elég durva karantén-időszakon kellett keresztülmenniük.

 

BORÍTÓKÉP: Love Bournemouth / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

És az egész EU-ban mi tartunk a legjobban a választási csalásoktól és a közösségi médiától is egy nemzetközi közvélemény-kutatás szerint.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás