Koronavírus ide vagy oda, óriási tömegekben özönlöttek ki strandolni az angolok

Szerző: Illés Gergő
2020.06.26. 10:22

Dél-Anglia tengerpartjain óriási tömegjelenetek alakultak ki, nem csoda, hogy sokan már a járvány második hullámától tartanak.

Koronavírus ide vagy oda, óriási tömegekben özönlöttek ki strandolni az angolok

Nem hatottak az otthonmaradásra ösztökélő üzenetek, az angolok ugyanis az év eddigi legmelegebb napján csütörtökön elözönlötték a népszerű üdülőhely Bournemouth strandját – írja a BBC.

A rendőrség óriási dugókról számolt be a városkába vezető utakon, csütörtök estére pedig Sandbanks-félsziget zsúfolásig megtelt a strandolókkal,

hiába kérte az önkormányzat mindenkitől, hogy „maradjanak távol”, és július 4-ig (amikor hivatalosan megnyitnának a strandok a kisvárosban) ne is jöjjenek.

„Normális esetben örömmel vennénk, hogy idejöttök, de egyelőre légyszíves maradjatok távol és maradjatok biztonságban” – írja az üdülőváros hivatalos Facebook-oldalán.

Az önkormányzat vezetője (aki a brit politikai rendszerben a helyben legerősebb párt önkormányzati frakcióvezetőjét jelenti), Vikki Slade elmondta: „sok ember felelőtlen viselkedése és cselekedetei egyszerűen sokkolóak”, és hozzátette, fel van háborodva a strandokon felbukkanó tömegeken. „Nem volt más választásunk, mint súlyos incidenst bejelenteni, és vészhelyzeti válaszakciót kezdeményezni” – tette hozzá.

A Bournemouthot is magában foglaló választási körzet parlamenti képviselője, Tobias Ellwood szerint pedig

„szomorú látni, hogy sok ember mennyire önzően és veszélyesen viselkedik”.

Eddig a miniszterelnöki hivatal naponta beszámolt a koronavírus történéseiről, viszont a járványügyi helyzet enyhülésével ezek a napi tájékoztatók megszűntek – Ellwood szerint ez elég kár, hiszen itt lenne az ideje az egész országgal tudatni, mi történik Bournemouthban, és mindenkit felszólítani az otthonmaradásra.

Bár a helyzet már javulóban van, az Egyesült Királyságban továbbra is súlyos a járványügyi helyzet. Jelenleg a világon itt regisztrálták az ötödik legtöbb esetet: péntek reggelig 308 ezer fertőzöttről és több mint 43 ezer halálesetről számoltak be a hatóságok a koronavírus-járvány következtében. 

Sokan attól tartanak, hogy például a strandokon kialakuló tömegjelenetek következtében ismét felerősödhet a járvány, és egy második hullámmal kell majd szembenézni.  Matt Hancock egészségügyi miniszter figyelmeztetett is, ha kell, újból lezárják a strandokat. Ugyanakkor hozzátette: ezt nem szívesen tenné meg, mert az embereknek egy elég durva karantén-időszakon kellett keresztülmenniük.

BORÍTÓKÉP: Love Bournemouth / Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek