+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 26. péntek, 10:22
Dél-Anglia tengerpartjain óriási tömegjelenetek alakultak ki, nem csoda, hogy sokan már a járvány második hullámától tartanak.

Nem hatottak az otthonmaradásra ösztökélő üzenetek, az angolok ugyanis az év eddigi legmelegebb napján csütörtökön elözönlötték a népszerű üdülőhely Bournemouth strandját – írja a BBC.

 

A rendőrség óriási dugókról számolt be a városkába vezető utakon, csütörtök estére pedig Sandbanks-félsziget zsúfolásig megtelt a strandolókkal,

 

hiába kérte az önkormányzat mindenkitől, hogy „maradjanak távol”, és július 4-ig (amikor hivatalosan megnyitnának a strandok a kisvárosban) ne is jöjjenek.

 

„Normális esetben örömmel vennénk, hogy idejöttök, de egyelőre légyszíves maradjatok távol és maradjatok biztonságban” – írja az üdülőváros hivatalos Facebook-oldalán.

 

 

Az önkormányzat vezetője (aki a brit politikai rendszerben a helyben legerősebb párt önkormányzati frakcióvezetőjét jelenti), Vikki Slade elmondta: „sok ember felelőtlen viselkedése és cselekedetei egyszerűen sokkolóak”, és hozzátette, fel van háborodva a strandokon felbukkanó tömegeken. „Nem volt más választásunk, mint súlyos incidenst bejelenteni, és vészhelyzeti válaszakciót kezdeményezni” – tette hozzá.

 

A Bournemouthot is magában foglaló választási körzet parlamenti képviselője, Tobias Ellwood szerint pedig

 

„szomorú látni, hogy sok ember mennyire önzően és veszélyesen viselkedik”.

 

Eddig a miniszterelnöki hivatal naponta beszámolt a koronavírus történéseiről, viszont a járványügyi helyzet enyhülésével ezek a napi tájékoztatók megszűntek – Ellwood szerint ez elég kár, hiszen itt lenne az ideje az egész országgal tudatni, mi történik Bournemouthban, és mindenkit felszólítani az otthonmaradásra.

 

 

Bár a helyzet már javulóban van, az Egyesült Királyságban továbbra is súlyos a járványügyi helyzet. Jelenleg a világon itt regisztrálták az ötödik legtöbb esetet: péntek reggelig 308 ezer fertőzöttről és több mint 43 ezer halálesetről számoltak be a hatóságok a koronavírus-járvány következtében. 

 

Sokan attól tartanak, hogy például a strandokon kialakuló tömegjelenetek következtében ismét felerősödhet a járvány, és egy második hullámmal kell majd szembenézni.  Matt Hancock egészségügyi miniszter figyelmeztetett is, ha kell, újból lezárják a strandokat. Ugyanakkor hozzátette: ezt nem szívesen tenné meg, mert az embereknek egy elég durva karantén-időszakon kellett keresztülmenniük.

 

BORÍTÓKÉP: Love Bournemouth / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás