+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. június 20. szombat, 18:47
Melyik politikus pihen dafke itthon, melyik vár ki Olaszországgal, melyik az, aki bevállalja Ausztriát egy hosszú hétvége erejéig, és melyik az, aki idén egyáltalán nem megy nyaralni? Az Azonnali körbekérdezett!

Míg a kijárási korlátozások miatt a koronavírus gyakorlatilag ellopta a tavaszt, még a nyárral kapcsolatban is sok a bizonytalanság, legalábbis ami a nyaralást illeti. Ugyan az EU-s országba már utazhatunk anélkül, hogy hazaérve két hétig kötelező otthoni karantént rendeljenek el, így sem egyszerű megtervezni, hova menjünk, a járványhelyzet ugyanis még változhat. Hogy ilyen körülmények között vajon hogyan fognak nyaralni a heteken belül nyári szünetre vonuló hazai politikusok, és eltörölte-e a koronavírus az előzetes nyári terveiket, arról őket magukat kérdeztük.

 

Van, aki Ausztriát bevállalja

 

„A koronavírus-járvány a többi családhoz hasonlóan a mi nyaralási terveinket is felülírta” – válaszolta az MSZP országgyűlési képviselője, Kunhalmi Ágnes, aki július közepétől megy szabadságra és belföldi nyaralást, kirándulásokat tervez. Hozzátette: szerettek volna külföldre utazni, egyik kedvenc európai országuk Olaszország, de a járvány miatt az ezzel kapcsolatos terveink egyelőre bizonytalanná váltak, így kivárnak a döntéssel.

 

„Terveztük, hogy egy hosszú hétvégére elmegyünk az osztrák hegyekbe kirándulni. Most valószínűbbnek tűnik, hogy ezen a terven nem kell változtatni”

 

– ezt már a KDNP-s Hollik István – aki egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója is – írta kérdésünkre. A politikus és családja más külföldi nyaralást nem tervez, és mikor augusztus elején szabadságra megy, szabadidejét a Dunakanyarban és a Balatonon fogja tölteni.

 

Akik az utolsó pillanatban döntenek

 

„A járvány kitörésekor még nem voltak kialakult terveim a nyárra, a koronavírus miatt pedig azóta sem lettek” – válaszolta a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin az Azonnalinak. Ő a hét elején, válaszának megírásakor még annyira kiszámíthatatlannak érezte a szabályozások alakulását,

 

hogy még abban sem volt biztos, hogy a nyári szünet előtt ki tud-e jutni Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe, a munkahelyére.

 

„Szóval bármi is lesz nyáron, egészen biztosan az utolsó pillanatban fogom eldönteni.” Mint írta, „egészen biztosan szükségem van egy rövidebb időre, amikor a tevékenységeim kizárólag annyiból állnak, hogy sokáig alszom, olvasok, pihenek és kirándulok.” Cseh Katalinhoz hasonlóan még Budapest főpolgármestere – egyben a Párbeszéd társelnöke –, Karácsony Gergely sem tudja még, idén hol nyaral.

 

Hazai nyaralással mutasson példát a politikus!

 

Eredetileg sem terveztem nagyobb lélegzetvételű pihenést erre a nyárra, így előreláthatólag érdemben nem befolyásolja a pandémia a nyári pihenésemet – ezt már Kendernay János, az LMP társelnöke írta az Azonnalinak. Hogy mikor megy majd nyaralni, az majd függ a párt tisztújító kongresszusának a dátumától is (arról, hogy egyébként az LMP tisztújításán mi várható, itt írtunk), „de mindenképp belföldön fogok a családommal pihenni”.

 

Kendernay azért sem megy külföldre, mert a jelenlegi helyzetben kifejezetten fontosnak tartja a politikusoktól is azt a példamutató magatartást, amely a helyi gazdaság élénkítésére irányul,

 

„így áttételesen és ugyan kis mértékben, de itthon járulunk hozzá a gazdaság újraindításához”.

 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára csapata pedig mindössze annyit írt válaszul:

 

„Nagyon rövid választ tudunk adni, Klára nem megy nyaralni idén.”

 

Az Azonnali kereste a Jobbik elnökét, Jakab Pétert is, ám ő nem kívánt élni a válaszadás lehetőségével.

 

Azok számára, akik belföldön nyaralnának, az Azonnali már írt arról, miért válasszák úticélul a Zemplént, Miskolcot, Kecskemétet, Egert, a Szigetközt vagy éppen a magyar nyugati végeket választani.

 

FOTÓ: Susulyka / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás