+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. június 20. szombat, 18:47
Melyik politikus pihen dafke itthon, melyik vár ki Olaszországgal, melyik az, aki bevállalja Ausztriát egy hosszú hétvége erejéig, és melyik az, aki idén egyáltalán nem megy nyaralni? Az Azonnali körbekérdezett!

Míg a kijárási korlátozások miatt a koronavírus gyakorlatilag ellopta a tavaszt, még a nyárral kapcsolatban is sok a bizonytalanság, legalábbis ami a nyaralást illeti. Ugyan az EU-s országba már utazhatunk anélkül, hogy hazaérve két hétig kötelező otthoni karantént rendeljenek el, így sem egyszerű megtervezni, hova menjünk, a járványhelyzet ugyanis még változhat. Hogy ilyen körülmények között vajon hogyan fognak nyaralni a heteken belül nyári szünetre vonuló hazai politikusok, és eltörölte-e a koronavírus az előzetes nyári terveiket, arról őket magukat kérdeztük.

 

Van, aki Ausztriát bevállalja

 

„A koronavírus-járvány a többi családhoz hasonlóan a mi nyaralási terveinket is felülírta” – válaszolta az MSZP országgyűlési képviselője, Kunhalmi Ágnes, aki július közepétől megy szabadságra és belföldi nyaralást, kirándulásokat tervez. Hozzátette: szerettek volna külföldre utazni, egyik kedvenc európai országuk Olaszország, de a járvány miatt az ezzel kapcsolatos terveink egyelőre bizonytalanná váltak, így kivárnak a döntéssel.

 

„Terveztük, hogy egy hosszú hétvégére elmegyünk az osztrák hegyekbe kirándulni. Most valószínűbbnek tűnik, hogy ezen a terven nem kell változtatni”

 

– ezt már a KDNP-s Hollik István – aki egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója is – írta kérdésünkre. A politikus és családja más külföldi nyaralást nem tervez, és mikor augusztus elején szabadságra megy, szabadidejét a Dunakanyarban és a Balatonon fogja tölteni.

 

Akik az utolsó pillanatban döntenek

 

„A járvány kitörésekor még nem voltak kialakult terveim a nyárra, a koronavírus miatt pedig azóta sem lettek” – válaszolta a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin az Azonnalinak. Ő a hét elején, válaszának megírásakor még annyira kiszámíthatatlannak érezte a szabályozások alakulását,

 

hogy még abban sem volt biztos, hogy a nyári szünet előtt ki tud-e jutni Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe, a munkahelyére.

 

„Szóval bármi is lesz nyáron, egészen biztosan az utolsó pillanatban fogom eldönteni.” Mint írta, „egészen biztosan szükségem van egy rövidebb időre, amikor a tevékenységeim kizárólag annyiból állnak, hogy sokáig alszom, olvasok, pihenek és kirándulok.” Cseh Katalinhoz hasonlóan még Budapest főpolgármestere – egyben a Párbeszéd társelnöke –, Karácsony Gergely sem tudja még, idén hol nyaral.

 

Hazai nyaralással mutasson példát a politikus!

 

Eredetileg sem terveztem nagyobb lélegzetvételű pihenést erre a nyárra, így előreláthatólag érdemben nem befolyásolja a pandémia a nyári pihenésemet – ezt már Kendernay János, az LMP társelnöke írta az Azonnalinak. Hogy mikor megy majd nyaralni, az majd függ a párt tisztújító kongresszusának a dátumától is (arról, hogy egyébként az LMP tisztújításán mi várható, itt írtunk), „de mindenképp belföldön fogok a családommal pihenni”.

 

Kendernay azért sem megy külföldre, mert a jelenlegi helyzetben kifejezetten fontosnak tartja a politikusoktól is azt a példamutató magatartást, amely a helyi gazdaság élénkítésére irányul,

 

„így áttételesen és ugyan kis mértékben, de itthon járulunk hozzá a gazdaság újraindításához”.

 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára csapata pedig mindössze annyit írt válaszul:

 

„Nagyon rövid választ tudunk adni, Klára nem megy nyaralni idén.”

 

Az Azonnali kereste a Jobbik elnökét, Jakab Pétert is, ám ő nem kívánt élni a válaszadás lehetőségével.

 

Azok számára, akik belföldön nyaralnának, az Azonnali már írt arról, miért válasszák úticélul a Zemplént, Miskolcot, Kecskemétet, Egert, a Szigetközt vagy éppen a magyar nyugati végeket választani.

 

FOTÓ: Susulyka / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

Nem csillapodnak a kedélyek Habarovszkban, ahol a tüntetők nem nyugszanak bele a népszerű kormányzó, Szergej Furgal elmozdításába.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás