Belföld vagy külföld? Mutatjuk, hol nyaralnak idén a politikusok

Szerző: Hutter Marianna
2020.06.20. 18:47

Melyik politikus pihen dafke itthon, melyik vár ki Olaszországgal, melyik az, aki bevállalja Ausztriát egy hosszú hétvége erejéig, és melyik az, aki idén egyáltalán nem megy nyaralni? Az Azonnali körbekérdezett!

Belföld vagy külföld? Mutatjuk, hol nyaralnak idén a politikusok

Míg a kijárási korlátozások miatt a koronavírus gyakorlatilag ellopta a tavaszt, még a nyárral kapcsolatban is sok a bizonytalanság, legalábbis ami a nyaralást illeti. Ugyan az EU-s országba már utazhatunk anélkül, hogy hazaérve két hétig kötelező otthoni karantént rendeljenek el, így sem egyszerű megtervezni, hova menjünk, a járványhelyzet ugyanis még változhat. Hogy ilyen körülmények között vajon hogyan fognak nyaralni a heteken belül nyári szünetre vonuló hazai politikusok, és eltörölte-e a koronavírus az előzetes nyári terveiket, arról őket magukat kérdeztük.

Van, aki Ausztriát bevállalja

„A koronavírus-járvány a többi családhoz hasonlóan a mi nyaralási terveinket is felülírta” – válaszolta az MSZP országgyűlési képviselője, Kunhalmi Ágnes, aki július közepétől megy szabadságra és belföldi nyaralást, kirándulásokat tervez. Hozzátette: szerettek volna külföldre utazni, egyik kedvenc európai országuk Olaszország, de a járvány miatt az ezzel kapcsolatos terveink egyelőre bizonytalanná váltak, így kivárnak a döntéssel.

„Terveztük, hogy egy hosszú hétvégére elmegyünk az osztrák hegyekbe kirándulni. Most valószínűbbnek tűnik, hogy ezen a terven nem kell változtatni”

– ezt már a KDNP-s Hollik István – aki egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója is – írta kérdésünkre. A politikus és családja más külföldi nyaralást nem tervez, és mikor augusztus elején szabadságra megy, szabadidejét a Dunakanyarban és a Balatonon fogja tölteni.

Akik az utolsó pillanatban döntenek

„A járvány kitörésekor még nem voltak kialakult terveim a nyárra, a koronavírus miatt pedig azóta sem lettek” – válaszolta a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin az Azonnalinak. Ő a hét elején, válaszának megírásakor még annyira kiszámíthatatlannak érezte a szabályozások alakulását,

hogy még abban sem volt biztos, hogy a nyári szünet előtt ki tud-e jutni Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe, a munkahelyére.

„Szóval bármi is lesz nyáron, egészen biztosan az utolsó pillanatban fogom eldönteni.” Mint írta, „egészen biztosan szükségem van egy rövidebb időre, amikor a tevékenységeim kizárólag annyiból állnak, hogy sokáig alszom, olvasok, pihenek és kirándulok.” Cseh Katalinhoz hasonlóan még Budapest főpolgármestere – egyben a Párbeszéd társelnöke –, Karácsony Gergely sem tudja még, idén hol nyaral.

Hazai nyaralással mutasson példát a politikus!

Eredetileg sem terveztem nagyobb lélegzetvételű pihenést erre a nyárra, így előreláthatólag érdemben nem befolyásolja a pandémia a nyári pihenésemet – ezt már Kendernay János, az LMP társelnöke írta az Azonnalinak. Hogy mikor megy majd nyaralni, az majd függ a párt tisztújító kongresszusának a dátumától is (arról, hogy egyébként az LMP tisztújításán mi várható, itt írtunk), „de mindenképp belföldön fogok a családommal pihenni”.

Kendernay azért sem megy külföldre, mert a jelenlegi helyzetben kifejezetten fontosnak tartja a politikusoktól is azt a példamutató magatartást, amely a helyi gazdaság élénkítésére irányul,

„így áttételesen és ugyan kis mértékben, de itthon járulunk hozzá a gazdaság újraindításához”.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára csapata pedig mindössze annyit írt válaszul:

„Nagyon rövid választ tudunk adni, Klára nem megy nyaralni idén.”

Az Azonnali kereste a Jobbik elnökét, Jakab Pétert is, ám ő nem kívánt élni a válaszadás lehetőségével.

Azok számára, akik belföldön nyaralnának, az Azonnali már írt arról, miért válasszák úticélul a Zemplént, Miskolcot, Kecskemétet, Egert, a Szigetközt vagy éppen a magyar nyugati végeket választani.

FOTÓ: Susulyka / Wikimedia Commons

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek