+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 19. péntek, 09:06
És új regisztrált fertőzöttből is mindössze kettő lett péntek reggelre, már csak 932 aktív fertőzött maradt.

Péntek reggelre relativizálás nélkül ki lehet jelenteni, hogy jó számok érkeztek: bár két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4081 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma,

 

az elmúlt 24 órában nem emelkedett a koronavírusban elhunytak száma.

 

A kormányzati tájékoztató honlap szerint változatlanul tehát továbbra is 568 ember vesztette életét a vírus miatt, 2581-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 932 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százalékaa, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

 

Jelenleg 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

 

A magyar kormány a héten megszüntette a vészhelyzetet, helyette járványügyi készültség van. Július 1-ig tart az ingyenes parkolás, megszűnt az idősek vásárlási sávja a boltokban, de a tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező a szájmaszk viselése. Már engedélyezték a koncerteket 500 fő alatt, korlátozás nélkül tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek, mozik, színházak és fürdők is.

 

A bármely országból Magyarországra hazatérő magyar állampolgárok immár hatósági házi karantén elrendelése nélkül beutazhatnak. Megszűnt az egészségügyi dolgozók, a rendvédelmi dolgozók, a katonák, a kormánytisztviselők kiutazási tilalma.

 

KIEMELT KÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáin!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Smer korábbi miniszterelnöke, Peter Pellegrini bejelentette: megvan az elegendő aláírás, így megkezdik az új pártjának, a Hlas-SD-nek a bejegyzését. De mi a célja az új párttal?

Guttenbergnek 2011-ben kellett lemondania, mert kiderült: jogi doktori dolgozatának jelentős része plágium. Azóta egy brit egyetemen doktorit szerzett megint.

Illetve az „udvarias embereknek”, ahogyan a köznyelvben a Krímet is megszálló, felségjelzés nélküli csapatokat is hívták.

Bármennyire is meglepően hangzik ez így elsőre, évtizedes vízitúrás tapasztalatokra épül!

2022-ben minden egyéni körzetben közös jelöltet akarnak állítani, országosan pedig egyetlen közös programmal vágnának neki a választásoknak.

Az IT-szektor emigrációval fenyeget, ha tovább folytatódik az erőszak, de már az orvosok is beálltak tüntetni. Mutatjuk, mi történt éjjel Belaruszban.

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, korzózni az utcán.

A hét kérdése

Nem csak a Balatonnál magasabbak a szokottnál az árak, a horvát sajtó a dalmáciai árakon háborog. Szavazz: te fizetnél 1000 forintot érte?

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás