Karantén nélkül jöhetünk haza a teljes EU-ból

Szerző: Fekő Ádám
2020.06.18. 09:28

Az Európai Unió összes tagállamának állampolgára is kötelező karantén nélkül utazhat be Magyarországra a továbbiakban.

Karantén nélkül jöhetünk haza a teljes EU-ból

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebookon jelentette be, hogy a rendkívüli jogrand végeztével változnak a magyarországi határbelépésre vonatkozó szabályok is. Ennek értelmében az Európai Unió összes tagállamának állampolgárai, valamint a szerb, svájci, lichtsensteini, norvég és izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére, 

illetve magyar állampolgárok ugyanezekből az országokból karanténba vonulási kötelezettség nélkül térhetnek haza.

Fontos kiemelni, hogy ez még nem azt jelenti, hogy mi is utazhatunk bármiféle probléma nélkül a felsorolt országokba. Az állandóan változó helyzetről az Európai Unió hivatalos honlapon tájékoztat magyar nyelven is, ezért a vad jegyvásárlások előtt érdemes megnézni ide kattintva.

A szomszédaink közül már csak az Ukrajnába való belépés lehet igazán problémás, ezért ha valamiért mindenképp most akarsz átugrani, akkor tájékozódj a Konzuli Szolgálat honlapjáról is!

A további változásokról ide kattintva olvashatsz!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek