+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 17. szerda, 09:14
Nagyon lelassult a járvány hazai terjedése: az aktív fertőzöttek száma ezernél is kevesebb, kórházban pedig csupán 210-en vannak a vírus miatt.

Az elmúlt 24 órában elvégzett 5311 új koronavírus-tesztből csupán egy pozitív esetet találtak, ezzel 4078 főre emelkedett a Magyarországon regisztrált koronavírusos megbetegedések száma – számol be az operatív törzs szerdán.

 

Örömteli hír, hogy a vírusból immár 2547 fő felgyógyult, ez 31 fős növekedés a keddi adatokhoz képest. Ketten viszont – egy 76 és egy 93 éves nő – elhunytak az elmúlt 24 órában a fertőzés miatt. Ezzel újabb 32 fővel csökkent, és már csak 964 főt tesz ki az aktív fertőzöttek száma.

 

Budapesten is biztató a helyzet, itt már csak 376-an vannak az aktív fertőzöttek, míg vidéken 588 aktív esetet tartanak még nyilván. 

 

Az operatív törzs arról is beszámolt: a 964 aktív eset közül 210-en szorulnak csak kórházi kezelésre, közülük pedig lélegeztetőgépen 16 fő van. 

 

Kedden egyébként az Országgyűlés megszavazta: hatályát veszti a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet, egyúttal viszont arról is szavaztak a képviselők, hogy kibővítsék az egészségügyi válsághelyzet jogintézményét. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, itt írtunk bővebben az Azonnalin.

 

Világszerte egyébként körülbelül 8,3 millió koronavírus-esetet regisztráltak eddig, melyből már 4,3 millióan felgyógyultak. Mindeddig 446 ezer emberéletet követelt a járvány. 

 

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás