Koronavírus: több, mint ötezer tesztből csak egy pozitív lett

Szerző: Illés Gergő
2020.06.17. 09:14

Nagyon lelassult a járvány hazai terjedése: az aktív fertőzöttek száma ezernél is kevesebb, kórházban pedig csupán 210-en vannak a vírus miatt.

Koronavírus: több, mint ötezer tesztből csak egy pozitív lett

Az elmúlt 24 órában elvégzett 5311 új koronavírus-tesztből csupán egy pozitív esetet találtak, ezzel 4078 főre emelkedett a Magyarországon regisztrált koronavírusos megbetegedések száma – számol be az operatív törzs szerdán.

Örömteli hír, hogy a vírusból immár 2547 fő felgyógyult, ez 31 fős növekedés a keddi adatokhoz képest. Ketten viszont – egy 76 és egy 93 éves nő – elhunytak az elmúlt 24 órában a fertőzés miatt. Ezzel újabb 32 fővel csökkent, és már csak 964 főt tesz ki az aktív fertőzöttek száma.

Budapesten is biztató a helyzet, itt már csak 376-an vannak az aktív fertőzöttek, míg vidéken 588 aktív esetet tartanak még nyilván. 

Az operatív törzs arról is beszámolt: a 964 aktív eset közül 210-en szorulnak csak kórházi kezelésre, közülük pedig lélegeztetőgépen 16 fő van. 

Kedden egyébként az Országgyűlés megszavazta: hatályát veszti a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet, egyúttal viszont arról is szavaztak a képviselők, hogy kibővítsék az egészségügyi válsághelyzet jogintézményét. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, itt írtunk bővebben az Azonnalin.

Világszerte egyébként körülbelül 8,3 millió koronavírus-esetet regisztráltak eddig, melyből már 4,3 millióan felgyógyultak. Mindeddig 446 ezer emberéletet követelt a járvány. 

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáin!

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek