+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 16. kedd, 08:04
Szerinted például kivel járna jobban Amerika, Trump elnökkel, vagy egy „alacsony IQ-jú, hazug, simlis, korrupt, szocialista demokratával”?

Nincs amerikai elnök, aki kifinomultabb újraválasztási kampányt folytatna Donald Trumpnál: az elnök hivatalos kampányoldalán egy egészen különleges online közvélemény-kutatást indított a „Hivatalos 2020-as Trump vs demokraták felméréssel”, ahol a kampánystáb arról kérdezgeti a választókat, hogy 2020-ban Trump és egy demokrata között kiben bíznának leginkább.

 

Persze itt a „közvélemény-kutatás” egészen új értelmet nyer, hiszen olyan kérdésekben is kíváncsi az elnök a választók véleményére, hogy:

 

+ Ki tartja majd be az ígéreteit, Trump, vagy „egy hazug demokrata”?

 

+ Kiben bíznál jobban, hogy megvédi Amerikát a külső és belső veszélytől, Trumpban, vagy „egy korrupt demokratában”?

 

+ Mit gondolsz, ki tenné MINDIG Amerikát az ELSŐ HELYRE? Trump elnök, vagy „egy simlis demokrata”?

 

+ Kivel járna jobban Amerika?

 

Trump elnökkel, vagy „egy alacsony IQ-jú demokratával”?

 

+ Kiben bíznál, hogy NEM emeli meg az adókat? Trump elnökben, vagy egy „magas adókat kivető demokratában”?

 

És végül a finálé:

 

+ Te kire fogsz szavazni 2020-ban? Trump elnökre, vagy „egy radikális szocialista demokratára”?

 

Mit is lehet erre mondani, ez tényleg felülmúlja a legújabb nemzeti konzultáció kérdéssorát, bár az „Ön elutasítja Soros György tervét, amely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat?” című kérdés igyekszik megszorongatni az amerikai elnököt. Igaz, Trump kampánya nem is állami pénzen fut.

 

Az Egyesült Államokban egyébként november 3-án tartanak elnökválasztást, ahol Trump a demokrata Joe Bidennel, Barack Obama volt alelnökével száll majd szembe. A közvélemény-kutatások szerint egyelőre Biden áll nyerésre, az Economist választási előrejelzése szerint legalábbis

 

a demokrata jelöltnek hatból öt az esélye a győzelemre (vagyis arra, hogy az elektori kollégiumban is ő kapja a legtöbb szavazatot), míg egy Trump-győzelem valószínűsége egy a hathoz.

 

Igaz, a 2016-os elnökválasztást megmutatta, hogy a közvélemény-kutatásokat érdemes szkeptikusan kezelni: akkor Hillary Clintont mutatták tuti befutónak, aki hiába szerzett jóval több szavazatot Trumpnál, az elektori kollégium sajátosságai miatt a legtöbb elektort már a republikánus jelölt szerezte.

 

BORÍTÓKÉP: Donaldjtrump.com

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Palocsai Béla erről a Facebook-sztorijában posztolt a németekkel vívott történelmi 2-2-es döntetlen után.

Boris Palmer, Tübingen zöld polgármestere megint szembemegy a fősodrattal, és feltett pár kérdést a német-magyar focimeccs kapcsán.

Aki minőségi németezésre várt a meccs előtt, az ezt előbb kapja meg Svájcból, mint a magyar kormánypárt környékéről.

A Momentum így több jelöltjét is visszahúzva sorol be a például jobbikos Brenner Koloman, Csányi Tamás vagy Ander Balázs mögé, míg a Jobbik a Momentum által indított Szabó Szabolcsot vagy Szecsődi Andreát támogatja.

Közel 3 és fél évig tartották őket fogva, amiért megszervezték a spanyol kormány és legfelsőbb bíróság szerint illegális és alkotmányellenes függetlenségi népszavazást 2017-ben.

Bárki bármilyen ötletet bedobhat, és még egy
kis pénzt is kaphat érte.

A szocdemek bizakodóak: szerintük átmegy. A PNL belső harcai akár kapóra is jöhetnek.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás