Hová utazhatsz szabadon Európában? Kövesd figyelemmel az EU honlapján!

Szerző: Illés Gergő
2020.06.15. 12:48

Hol kell karanténba vonulnod? Vannak-e már repülőjáratok? Mikor nyitnak a határok? Az Európai Bizottság mindent összegyűjtött!

Hová utazhatsz szabadon Európában? Kövesd figyelemmel az EU honlapján!

Új honlapot indított hétfőn az Európai Bizottság, amely az európai idegenforgalom biztonságos újraindítását támogatná: a Re-open EU nevű platformon ugyanis tagállamonként

az EU összes hivatalos nyelvére lefordítva megtalálható minden információ egy adott állam beutazási és egyéb korlátozásával kapcsolatban.

Egy tagállamra rákeresve például minden fontos információt megtalálunk attól kezdve, hogy van-e ott belépéskor karanténkötelezettség, kell-e a határátlépéshez valamilyen orvosi igazolás, járnak-e oda repülők, szabad-e csak átutazás céljából belépni az országba, egészen odáig, hogy például a vasúti kapcsolat működik-e már.

A HONLAP POFONEGYSZERŰEN HASZNÁLHATÓ, AZ ADOTT ORSZÁGRA KATTINTVA JELENNEK MEG RÓLA A RÉSZLETES INFORMÁCIÓK.

A szolgáltatások fülre kattintva pedig azt nézhetjük meg részletesen, nyitva vannak-e például a strandok, boltok, gyógyszertárak, templomok, éttermek vagy bárok. Mellette az egészség és biztonság fülnél többek között a 27 tagállam összejövetelekre vonatkozó korlátozásait, a maszkviselési szabályokat, a tömegközlekedési korlátozásokat is összesíti. Az általános információknál pedig az adott tagállam turisztikai honlapjára, koronavírus-tájékoztató honlapjára és regionális honlapjaira lehet rákeresni.

A bizottsági weboldal ezáltal talán a legrészletesebb, a koronavírus utáni európai utazást összesítő honlap, a nyaralást, külföldi kiruccanást tervezők itt merülhetnek el benne részletesen, itt pedig a Bizottság sajtóközleményét lehet böngészgetni.

BORÍTÓKÉP: A kihalt brüsszeli reptér 2020 márciusában / Európai Bizottság, Claudio Centonze

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek