+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 15. hétfő, 12:48
Hol kell karanténba vonulnod? Vannak-e már repülőjáratok? Mikor nyitnak a határok? Az Európai Bizottság mindent összegyűjtött!

Új honlapot indított hétfőn az Európai Bizottság, amely az európai idegenforgalom biztonságos újraindítását támogatná: a Re-open EU nevű platformon ugyanis tagállamonként

 

az EU összes hivatalos nyelvére lefordítva megtalálható minden információ egy adott állam beutazási és egyéb korlátozásával kapcsolatban.

 

Egy tagállamra rákeresve például minden fontos információt megtalálunk attól kezdve, hogy van-e ott belépéskor karanténkötelezettség, kell-e a határátlépéshez valamilyen orvosi igazolás, járnak-e oda repülők, szabad-e csak átutazás céljából belépni az országba, egészen odáig, hogy például a vasúti kapcsolat működik-e már.

 

A HONLAP POFONEGYSZERŰEN HASZNÁLHATÓ, AZ ADOTT ORSZÁGRA KATTINTVA JELENNEK MEG RÓLA A RÉSZLETES INFORMÁCIÓK.

 

A szolgáltatások fülre kattintva pedig azt nézhetjük meg részletesen, nyitva vannak-e például a strandok, boltok, gyógyszertárak, templomok, éttermek vagy bárok. Mellette az egészség és biztonság fülnél többek között a 27 tagállam összejövetelekre vonatkozó korlátozásait, a maszkviselési szabályokat, a tömegközlekedési korlátozásokat is összesíti. Az általános információknál pedig az adott tagállam turisztikai honlapjára, koronavírus-tájékoztató honlapjára és regionális honlapjaira lehet rákeresni.

 

A bizottsági weboldal ezáltal talán a legrészletesebb, a koronavírus utáni európai utazást összesítő honlap, a nyaralást, külföldi kiruccanást tervezők itt merülhetnek el benne részletesen, itt pedig a Bizottság sajtóközleményét lehet böngészgetni.

 

BORÍTÓKÉP: A kihalt brüsszeli reptér 2020 márciusában / Európai Bizottság, Claudio Centonze

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A romániai megyei közegészségügyi hivatalok már nem állnak a helyzet magaslatán, most két település nevét keverték össze.

Daniel pátriárka figyelmeztette őket: '89-ben a kommunisták is valami hasonlóval rukkoltak elő, s lám, hamarosan el is buktak.

Az ápolásért felelős államtitkár azt tanácsolja a családoknak, ünnepeljék a karácsonyt inkább kétszer és kisebb létszámban.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás