+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. június 14. vasárnap, 21:03
A neves kanadai jobboldali értelmiségi pár napja a szerb fővárosba érkezett, ahol átfogó méregtelenítésen vesz részt a következő hónapokban. A szerb Nedeljnik hetilapban Peterson lánya megerősítette a hírt.

Jordan Peterson főleg újjobboldali körökben kedvelt szerző, a torontói pszichológus ugyanis könyveiben a femininzmust, a politikai korrektséget és a marxizmust bírálja. Tavaly májusban Budapesten is járt, fogadta őt Orbán Viktor miniszterelnök is. Peterson hivatalosan pszichológus, a torontói egyetemen tanít, de nem ebbéli minőségében ismert elsősorban, hanem sokak szemében

 

ő ad hangot könyveiben, előadásaiban a túlzott feminizmus által szerinte veszélyeztetett férfitársadalomnak.

 

A feminizmuskritikáját a politikai korrektség kritikájává szélesítette. Előszeretettel használja ennek kapcsán a nácik által az 1930-as években főleg a Frankfurti Iskola zsidó származású gondolkodóinak megbélyegzésére bevezetett „kultúrmarxizmus“ kifejezést. A 12 szabály az élethez című könyve, amiben a politikai korrektség és feminizmus mindennapi következményeit bírálja, magyarul is olvasható, röviden az Azonnali is recenzálta a munkát.

 

Méregtelenítés Moszkvában

 

A Nedeljnik szerb hetilap információi szerint – amit Peterson lánya a lapnak megerősített – a kanadai pszichológus

 

pár napja érkezett meg Belgrádba, ahol több hónapos kezelés vár vár egy magánklinikán.

 

Már februárban bejelentette Peterson lánya, hogy apja Moszkvába utazott: a neves jobboldali filozófus az orosz fővárosban drogelvonáson vett részt.

 

Peterson gyógyszerfüggő, benzodiazepin alapú gyógyszereket, mint például xanaxot, szed.

 

A Wikipedia leírása alapján „a benzodiazepinek pszichoaktív gyógyszerek osztályába tartozó vegyületek, melyek főként nyugtatóként és altatóként közismertek, de a kábítószerpiacon is jelen vannak. A gyógyászatban szedatív, hipnotikus, szorongásoldó, görcsoldó, izomlazító és amnéziát okozó tulajdonságaik miatt használják”.

 

A Nedeljnik információi szerint Petersont életveszélyes állapotban szállították februárban Kanadából egy moszkvai kórházba, ahol – lánya elmondása szerint – több hetet teljes elzártságban töltött. „A nagyon kompetens és segítőkész orosz orvosoknak köszönhetően élt túl” – mesélte a szerb hetilapnak a lány egy belgrádi kávézóban.

 

Belgrád segít rajta

 

Moszkvából Peterson Floridába ment pihenni, ott érte őket a koronavírus, amitől annyira megijedt, hogy vissza akart térni Európába. Ekkor értesült egy belgrádi magánklinikáról, ahol az elvonókúrát folytatni tudja. A lánya elmondta:

 

Peterson a felesége miatt jutott olyan stresszes állapotba, hogy egy éve jelentős gyógyszerezéssel tudja csak a félelmeit enyhíteni.

 

A gyógyszerezés azonban mostanra függőséget és önmérgezést okozott apjánál. A Nedeljniknek elmondta: a következő hónapokat Peterson Belgrádban fogja tölteni, ezen idő alatt ő is apjával marad a szerb fővárosban.

 

BORÍTÓKÉP: Gage Skidmore / Flickr

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vádemeléshez az kell, hogy tisztázzák az Európai Parlamenttel, mi a helyzet Szájer mentelmi jogával, mondta a szóvivő az Azonnalinak.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Aki eddig máshol követte őket, annak most megváltoznak a médiafogyasztási szokásai.

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Erről számolt be az ENSZ segélyezésért felelős vezetője, aki jövőre 35 milliárd dollárból akar segíteni a rászorulókon.

Plenković minden bizonnyal feleségétől kapta el a vírust, így most tíz napig karanténban lesz, de egyelőre jól érzi magát.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás